Hlavní obsah

V úterý Cedidla slavil, v neděli smutnil. Musíme co nejdřív zabrat, má jasno obránce Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý oslavil s reprezentační jednadvacítkou postup na závěrečný turnaj mistrovství Evropy, ale neděle pro něj byla naopak hodně smutná. Obránce zlínských fotbalistů Martin Cedidla těžce skousával domácí porážku 0:2 v prestižním ligovém derby se Slováckem.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka, Joss Didiba ze Zlína v utkání 10. kola Fortuna ligy

Článek

„Dobře víme, jak moc naši fanoušci po úspěchu v utkání s krajským rivalem touží. I pro mě to jsou významnější duely než třeba se Spartou či Slavií. O to víc mě nezdar před našimi příznivci štve," svěřil se zklamaný Cedidla.

Ševci po velmi solidním prvním poločase krátce po změně stran po chybě v defenzivě inkasovali rozdílovou branku. „I já na ní mám bohužel podíl. Měl jsem Kalabišku dostoupit rychleji. On ale teď hraje ve výtečné formě. Společně s Doskim nám po levé straně docela zatápěli," připustil.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

10. kolo první fotbalové ligy mezi Zlínem a Slováckem.

Zlíňané si ve snaze aspoň vyrovnat vynutili převahu. „Jenže jsme míč do sítě nedotlačili, naopak hosté skórovali v závěru z brejku ještě jednou," posteskl si Cedidla. Zaznamenal, že sudí Machálek neudělil v důležitém střetnutí ani jednu žlutou kartu. „Je pravda, že některá naše vzájemná utkání byla v minulosti mnohem vyhrocenější," pamatuje si.

Jeho tým je v tabulce po desátém ligovém kole předposlední. „Musíme co nejdřív zabrat," má jasno. Nehledal důvod prohry v tom, že Hradišťští, kteří hrají i Konferenční ligu, byli po reprezentační pauze odpočatí. „Oni mají hodně kvalitní lavičku. I v kombinované sestavě bývají díky širokému kádru silní," tvrdí Cedidla.

Značné rozčarování z další ztráty bodů na svém hřišti neskrýval i zlínský kouč Jan Jelínek. „Velká škoda naší banální chyby na začátku druhé půle. Nevyřešili jsme tu situaci dobře," mrzí ho. „Střídáními jsme pak hru oživili. Jenže naše centry do soupeřovy šestnáctky neměly většinou potřebnou kvalitu. Druhý gól jsme pak inkasovali v době, kdy už jsme se vrhli vabank do útoku," konstatoval.

U svých hráčů by na hřišti uvítal větší emoce. „Kluci utkání odpracovali slušně, ale čekal bych od nich větší drajv. Možná i proto jsme důležitý duel prohráli," míní Jelínek, který si uvědomuje nelichotivé postavení v tabulce nejvyšší soutěže. „Není se za co skrývat, jsme na tom špatně. A musíme udělat všechno pro to, abychom naši bodovou bilanci v příštím zápase v Budějovicích vylepšili," předsevzal si i on.

Reklama

Související témata: