Hlavní obsah

Tři zářezy Řezníčka popravily Pardubice. Brno je můj osudový klub, ví zkušený střelec

Angažmá na jihu Moravy mu svědčí. V minulé sezóně dovedl Zbrojovku jako kapitán osmnácti vstřelenými brankami k postupu do nejvyšší soutěže, v té současné terorizuje i defenzivy Fortuna Ligy. „V Brně se mi dařilo i před pár lety, než jsem šel do Plzně. Je to asi můj osudový klub,“ culil se Jakub Řezníček, který svým třetím prvoligovým hattrickem v životě rozhodl o vítězství Zbrojovky 3:1 nad Pardubicemi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Řezníček z Brna přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů.

Článek

S devíti góly a třemi asistencemi je navíc 34letý forvard vůbec nejproduktivnějším hráčem celé soutěže, má tak našlápnuto na individuálně nejlepší ročník v kariéře. „Na nějaké oslavy je ještě brzy, ale statistiky samozřejmě sleduji. Těší mě to a musím poděkovat klukům za přípravu šancí," pravil skromně Řezníček.

Ten nastřílel zatím všechny branky poněkud paradoxně na hřištích soupeřů, což je málokdy vídaný počin. „Před zápasem jsem nad tím přemýšlel, je to zvláštní a ještě jsem to snad nikdy nezažil. Doma musíme zabrat ale jako tým, není to jen o mně, i když bych se samozřejmě moc chtěl radovat i před našimi fanoušky," zasnil se ostřílený bomber, jemuž chybí ještě 12 zásahů k získání vstupenky do Klubu ligových kanonýrů.

Tři body se ale Brnu nerodily lehce, v prvním dějství měly totiž opticky navrch domácí Pardubice. Janošek ale svoji pumelici napálil jen do brankové konstrukce a další nadějné akce se Východočechům nepodařilo dotáhnout do konce. Zbrojovka neefektivitu trestala, krátce před poločasovou přestávkou získal Michal Ševčík míč na útočné polovině a skvělou kolmicí vyslal do úniku Řezníčka, jemuž se podařilo otevřít skóre.

Ve druhém poločase Řezníčkova one-man show nabrala na obrátkách, nejprve zdvojnásobil vedení svého celku přesným zakončením z hranice šestnáctky po pasu Filipa Součka a čtvrt hodiny před koncem dokonal hattrick, když mu míč před odkrytou branku jako na podnose připravil štírek Wale Musa Alli. „Přesně proto jsem na hřišti, gólových útočníků v lize tolik není. Brno mě vzalo z tohohle důvodu, zatím to funguje tak, jak má. Doufám, že vše bude pokračovat v podobném duchu," vyhlížel do budoucnosti kapitán Zbrojovky.

Zbrojovka sice v závěru inkasovala z kopaček střídajícího mladíka Dominika Mareše, i tak ale po více než měsíci opět okusila, jak sladce chutná prvoligová výhra. „Tlak, že musíme jednoznačně zvítězit, jsme si ale nepřipouštěli, moc dobře víme, že jsme v soutěži nováčkem. Máme pracovité a poctivé hráče, vzali to za správný konec. S výkonem i výsledkem v tomto utkání jsme jednoznačně spokojeni," uzavřel na pozitivní notě kouč Zbrojovky Richard Dostálek.

Reklama