Hlavní obsah

Vánoce v Plzni. Viktorii posílí Vydra a Květ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vánoce se vším všudy. Na tradiční akci Viktorie Plzeň před nadcházejícími svátky rozbalil v úterý majitel klubu Adolf Šádek hned dva dárky a představil dvě nové posily: záložníka Romana Květa a útočníka Matěje Vydru.

Foto: FCVP

Matěj Vydra už trénoval v plzeňských barvách.

Článek

„Nechtěli jsme dělat výrazné změny. Pokud se uzdraví všichni hráči, kádr je široký. Naskytla se však možnost získat Romana Květa a Matěje Vydru. Jsem rád, že jsou tady, oba mají svoji kvalitu," řekl trenér Michal Bílek.

Třicetiletý Vydra, který má za sebou štace v Itálii i Belgii, působil naposledy v týmu anglické Premier League Burnley. Ještě nedávno byl spojován s možným přestupem do Arisu Soluň, kde hraje obránce Jakub Brabec a kam nyní přišel záložník Vladimír Darida. Nakonec se rodák z Chotěboře domluvil jako volný hráč s Plzní, kde bude oblékat dres s číslem 11. Kvůli poranění kolenních vazů ale od dubna nehrál...

Foto: FCVP

Matěj Vydra už poprvé trénoval s Plzní.

„O Matějovi jsme s panem Šádkem mluvili už ke konci minulé sezony, že by možná byla šance ho získat. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Je pravda, že měl těžké zranění, bude se do toho dostávat pomaleji. Budeme s ním trpěliví. V útočné fázi je silný. Je rychlý, má dobrou střelu. Na pozici útočníka vznikne větší konkurence," podotkl Bílek.

Sparta? Nevím, kde jste to vzali, říká Matěj Vydra. Prioritou je teď uzdravení kolenaVideo: Sport.cz

„Jednání Viktorky bylo rychlé a konkrétní. Jsem rád, že jsme se domluvili a nyní je na mně, abych se dokázal prosadit a byl přínosem, motivaci mám velkou," citoval Vydru klubový web.

Ostřílený kouč věří, že zkušený reprezentant pomůže znásobit útočnou vozbu Viktorie. „Pokud byl zdravý Kliment, hráli jsme některé zápasy na dva útočníky. Chorý s Klimentem si vyhovovali a pokud by s jedním či druhým hrál Vydra, vyjdou si vstříc také. A ještě tady máme Basseyho," poznamenal Bílek.

Jak budou rozdané karty v našlapané útočné sestavě? „Všechny tyhle varianty nám dávají sílu dopředu. Máme čtyři útočníky a platí, co pro každého jiného hráče. Kdo bude lepší, ten bude hrát," vyhlásil Bílek ostrý konkurenční boj o hrotové plzeňské posty.

Foto: FCVP

Roman Květ na tréninku Plzně.

Druhá posila, podzimní kometa Květ, přichází z Bohemians 1905. Na podzim nastřílel v lize za Klokany devět gólů, k tomu přidal dvě asistence. V Ďolíčku měl ve smlouvě výstupní klauzuli na 16 milionů korun. Součástí transferu je hráčská náhrada, z Plzně do Prahy míří na hostování brankář Martin Jedlička. „Jsem strašně rád, že taková nabídka přišla, nebylo moc nad čím přemýšlet. Viktorka je aktuální mistr, má nejvyšší ambice," uvedl Květ.

Koho sledovat v lize? Květ do Sparty? Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Jaké jsou další záměry vedení Viktorie s kádrem? Podle Bílka jsou příchody nepravděpodobné a mužstvo naopak čeká zeštíhlení. „Nepřemýšlíme o tom, že bychom kádr zkvalitňovali, že by ještě někdo přišel. Stát se může samozřejmě cokoliv. Ale je pravda, že možná dojde k nějakému odchodu," připustil trenér obhájců mistrovského titulu.

Plzeň vstoupí do jarní části sezony 28. ledna, v duelu 17. kola ji čeká domácí souboj s Hradcem Králové.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články