Hlavní obsah

Ve Fantišovi bublá loňská křivda. Chci Teplicím porážku vrátit, má zlínský kapitán motivaci navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jarní ligové premiéře povede v neděli fotbalisty Zlína v úvodní bitvě v Teplicích s kapitánskou páskou na rukávu. Jednatřicetiletý univerzál Antonín Fantiš netají, že to považuje za velký závazek.

Foto: FC Zlín

Kapitán fotbalistů Zlína Antonín Fantiš věří v záchranu mezi elitou bez baráže

Článek

„Ve Zlíně působím už dlouho. Zažil jsem zde lepší i horší časy. Navíc tady máme s rodinou dům a vypadá to, že se usadíme natrvalo. Manželka si zde našla práci a děti tady chodí do školy. Jsem tudíž za kapitánství hodně rád,“ svěřil se.

Fantiš má v hlavě stále ještě minulou sezonu, v níž se Ševci na poslední chvíli vyšvihli z poslední příčky tabulky nejvyšší soutěže před Brno a mezi elitou se nakonec udrželi díky úspěšně zvládnutému barážovému dvojzápasu s Vyškovem. „Bylo to neskutečně náročné, ale zocelilo nás to,“ tvrdí.

Nyní fotbalisté z Baťova města přezimovali na předposledním místě, avšak Fantiš doufá, že se podobné anabázi jeho tým na jaře vyhne. „Zachránit se nebude opět jednoduché, ale věřím, že to tolik nervů tentokrát stát nebude. Zvlášť když navážeme na výrazné zlepšení ze závěru podzimu po příchodu kouče Červenky,“ je přesvědčený.

K optimismu ho vede i zimní posílení zlínského mužstva o čtyři nové fotbalisty. „Je vidět, že klubové vedení bere záchranu vážně. Ze Sparty přišel pracovitý útočník Tomáš Schánělec. Určitě u nás ukáže, co v něm je,“ očekává Fantiš. „Hodně by nám měl pomoct i rychlonohý Zviad Načkebija,“ uvítal by výrazný přínos také od gruzínského křídelníka.

Ošidné baráži by se napodruhé moc rád vyhnul. „Bodové rozdíly nejsou nijak propastné. Posunout se minimálně na třinácté místo není určitě nereálné. Mojí touhou je udržet se v lize v co největším klidu. I kvůli lidem ve Zlíně a okolí, jimž není osud fotbalu ve městě lhostejný. Neradi bychom je zklamali. Udělám maximum, aby se tady aspoň jedna nejvyšší soutěž ze dvou nejpopulárnějších sportů hrála dál,“ uvedl v narážce na hokejové Berany, kteří se už druhou sezonu snaží o návrat mezi elitu.

Fantiš byl na předligové soupisce Ševců uveden mezi útočníky, avšak není zdaleka jisté, že bude na tomto postu nastupovat v mistrovských zápasech. V minulosti se totiž osvědčil i na místě středopolaře, či dokonce krajního beka.

„Na to se mě ptá kdekdo. Já si nevybírám. Budu chtít podávat co nejlepší výkony na místě, jaké mi určí trenéři. Vydám se pokaždé ze všech sil na postu, kde to bude nejvíc potřeba,“ předsevzal si Fantiš.

Už z utkání v Teplicích by se hrozně nerad vracel s prázdnou. „Pak nás totiž čeká dohrávka se slávisty a derby se Slováckem. I z pohledu náročného losu bude na výsledku prvního jarního zápasu strašně moc záležet. V přípravě jsme moc gólů nedali, avšak do šancí jsme se dostávali. Takže věřím, že nám to v lize začne padat,“ přeje si.

Před důležitým nedělním duelem na severu Čech má Fantiš ještě jednu významnou motivaci. Stále totiž cítí křivdu kvůli porážce 1:2 v Teplicích v závěru minulého ročníku nejvyšší soutěže. Komise rozhodčích loni v květnu uznala, že Ševci měli kopat čtvrt hodiny před koncem penaltu. V zápase bylo i několik dalších sporných momentů.

„Doteď to ve mně bublá. Byl to jeden z mých nejhorších zážitků v dosavadní fotbalové kariéře. Strašně rád bych to Teplicím vrátil. Jedeme tam rozhodně bodovat. A nejlépe pochopitelně vyhrát,“ říká Fantiš odhodlaně.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.