Hlavní obsah

Velké gesto Sparty. Klubový autobus vyrazil na hranice Ukrajiny pro malé fotbalisty a jejich rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomáhá, jak se dá. Fotbalová Sparta táhne od úterka do středy charitativní projekt 24 hodin pro Ukrajinu. Jde o maraton půlhodinových rozhovorů s různými osobnostmi, během nichž fanoušci, hráči i zaměstnanci přispívají na pomoc Ukrajině. Souběžně však rozjela další akci. Klubový autobus vyrazil na hranice Ukrajiny pro malé fotbalisty FC Minaj a jejich rodiny.

Foto: sparta.cz

Klubový autobus fotbalové Sparty vyrazil k hranicím Ukrajiny.

Článek

Nablýskaný fešák je stále v pohotovosti. O víkendu jím Pavel Vrba, Adam Hložek a spol. vyrazí k dalšímu ligovému výjezdu do nedaleké Mladé Boleslavi.

Nyní ovšem klubový autobus nabral jiný směr k mnohem vzdálenějšímu cíli. Vyrazil k hranicím Ukrajiny, kde vyzvedne 43 lidí. Jedná se o malé fotbalisty klubu FC Minaj a jejich rodinné příslušníky. Sparta jim zajistí ubytování, pravidelné tréninky i školní docházku.

„Od začátku situace na Ukrajině jsme věděli, že chceme smysluplně pomoct. Od vedení klubu jsme dostali během dvou hodin zelenou, abychom autobusem na Ukrajinu pro hráče FC Minaj jeli. Aniž bychom v tu chvíli měli propočítané náklady," popsala Irena Smetanová, manažerka komunitních projektů Sparty.

Respondentem projektu 24 hodin pro Ukrajinu byla v náročném nočním čase 3:00-3:30, výprava už ale byla nachystána.

„Malí hráči FC Minaj počítají s tím, že budou v Česku 2-3 měsíce. My jsme ale připraveni, že to může trvat déle. Moc bych si ale přála, aby se mohli brzy vrátit domů," dodala Smetanová.

Související témata: