Hlavní obsah

Velké jméno pro Baník! Realizační tým posílí bývalá opora národního týmu

Aktualizováno

Fotbalový Baník má jasno o trenérském složení pro příští prvoligový ročník. Mužstvo nadále povede Ondřej Smetana s Janem Baránkem mladším, nově se k nim připojí Tomáš Galásek, který nahradí Václava Daňka.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Galásek posílí realizační tým Baníku Ostrava

Článek

„Když se objevila nabídka na spolupráci, dávalo mi to smysl. Asi pro každého kouče je angažmá v mužském fotbale hlavní metou v kariéře a já mám radost, že tenhle krok můžu udělat zrovna v Baníku, ve kterém jsem vyrostl. Těším se na spolupráci s novým realizačním týmem i vedením a věřím, že společně uděláme další krok na cestě nahoru," prohlásil Tomáš Galásek.

„Rád se vracím do známého prostředí. Baník je dnes dobře fungující organizací se silným majitelem, který hodně investoval do tréninkové infrastruktury, a neustále zlepšuje klubové zázemí po všech stránkách," doplnil 48letý Galásek, který od konce profesionální kariéry v roce 2009 trenérsky vzdělával v Německu.

Aktuálně působí jako kouč tamní sedmnáctky, zároveň je také asistentem trenéra Šilhavého u českého národního týmu. A v téhle pozici chce zůstat. „Jestli jsem měl nějakou podmínku, pak to, že u reprezentace dál zůstanu. Klub mi bez problémů vyhověl. Práce v reprezentaci mě rozvíjí, proto jsem o ni přijít nechtěl," zdůraznil Galásek.

Je čas posunout se dál

S návratem do Baníku koketoval 69násobný reprezentant už delší čas. Až nyní ale podle jeho slov přišel ten správný okamžik. „Mám za sebou dvouleté působení u sedmnáctky v Norimberku. Byla to práce na profiúrovni, protože Bundesliga U17 takovou úroveň má. Teď je čas se zase posunout dál a zúročit, co se člověk naučil. Vždycky jsem si představoval, že budu pracovat v Německu, Nizozemsku nebo Česku. V zemích. Kde jsem působil. Těší mě, že mám ve svých bývalých působištích dveře stále otevřené. Norimberk se mnou chtěl nadále spolupracovat, ale rozhodl jsem se pro Baník," svěřoval se Galásek.

S hlavním koučem Baníku Smetanou hovořil zatím jen telefonicky. „Pořád jsem ještě v Norimberku, ale mám z těch hovorů s ním velmi dobrý pocit. Baník sleduju, mám na mužstvo a hráče nějaký názor. A v mnohém jsem se s Ondřejem Smetanou shodl. Zdá se mi, že máme na věci a fotbal vůbec podobný pohled," řekl dvojnásobný mistr nizozemské ligy s Ajaxem Amsterodam.

„Realizační tým pod vedením Ondry Smetany mužstvo na jaře zvedl, ale chtěli jsme ho ještě posílit o dalšího perspektivního a ambiciózního trenéra, ideálně s vazbou na Baník, a to přesně se snoubí v osobě Tomáše Galáska. Přinese nový náhled na fotbal a spoustu zkušeností ze zahraničního fotbalového prostředí. Není náhoda, že si ho Jaroslav Šilhavý vybral jako asistenta k reprezentaci," vysvětloval klubovému webu sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: