Hlavní obsah

Velký návrat bývalého kapitána do Sparty? Rosický láká Sivoka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeši si ho nevážili, funkci sportovního ředitele Dynama České Budějovice opouštěl ve zlém. Fotbalový internacionál Tomáš Sivok tak dost možná zrealizuje návrat do dalšího klubu svého srdce. Na Letnou. Sportovní ředitel Tomáš Rosický láká bývalého spoluhráče z národního týmu k návratu do Sparty, v níž nosil kapitánskou pásku a získal s ní tři mistrovské tituly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Sivok (vpředu) a Tomáš Rosický během tréninku před přípravným utkáním s Koreou.

Článek
Fotogalerie

Hodlají posílit nejen kádr a realizační tým pod taktovkou nového dánského trenéra Briana Priskeho.

Sparta cítí potřebu zefektivnit fungování a procesy kolem prvního týmu. Sportovní ředitel Tomáš Rosický si proto za pomocníka vyhlédl právě Tomáše Sivoka. Informaci přinesl server iSport.cz.

Brian Priske zapadá do stylu, kterým chceme hrát, říká o novém kouči Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

Sivokův návrat na Letnou je reálný. V týdnu se s Rosickým sešel.

„Sivok by měl být jeho pravou ruku, na starost by měl výhradně áčko. Měl by být v každodenním styku s trenérem a být mu nápomocen i ve chvílích, kdy bude Rosický zaneprázdněn dalšími povinnostmi - jako byla třeba nedávno finalizace odchodu Adama Hložka do Leverkusenu," potvrzuje pro Sport.cz zdroj blízký dění ve Spartě.

Sivok měl na Letné dveře vždy otevřené, tedy i v době, kdy jako hráč působil v Itálii, Turecku a Izraeli. Letenští ho pak několikrát lákali zpátky, jako vyzrálý hráč se však už nikdy nevrátil a kariéru zakončil v mateřských Českých Budějovicích.

Tomáš Sivok a Karel Jarolím na téma ženy a fotbalVideo: Sport.cz

Neúspěšně se pokusil Dynamo koupit, pak do něj nastoupil jako sportovní ředitel. Sivok však brzy odešel ve zlém, jeho roztržka s majitelem klubu Vladimírem Koubkem je ještě v živé paměti.

Reklama

Související témata: