Hlavní obsah

Velký obrat? Stoper Zima se podle italského novináře vrátí do Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už to vypadalo, že reprezentační stoper David Zima zamíří z FC Turín na hostování do Hamburku, jenže… Podle renomovaného italského novináře Gianluky Di Marzia se jednání s klubem z druhé bundesligy zasekla a Zima se vrátí do Slavie, odkud odešel do Itálie v létě 2021. Podle informací Sport.cz aktuálně druhý tým české ligy o návrat svého bývalého hráče stojí, intenzivně se jedná, příchodu je nakloněn i sám Zima.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Zima, Mojmír Chytil a Tomáš Souček během děkovačky po utkání fotbalové reprezentace. Archivní foto

Článek

Je to hodně napínavý a zamotaný příběh. Mělo se za hotovou věc, že Zima půjde bojovat o nominaci na letní EURO do Hamburku, hrál by tam jako historicky osmý Čech. V pondělí měl absolvovat zdravotní prohlídku a pak pomoct k vysněnému postupu do bundesligy.

Ovšem všechno může být úplně jinak.

Jak informoval italský žurnalista Gianluca Di Marzio na síti X, do velké hry o Zimu se vrátila Slavia. Třiadvacetiletý obránce už v Edenu hrával, pro vršovický klub jde o prověřenou variantu. Do Slavie poprvé přišel ještě coby teenager z Olomouce a byl u dvou titulů.

Foto: Profimedia.cz

David Zima v dresu Turína

„Jednání s německým klubem se zastavila. Zima se vrátí do vlasti, do Slavie Praha,“ napsal Di Marzio na svém webu.

Podle informací Sport.cz sešívaní o Zimu velmi stojí, především trenérský štáb Jindřicha Trpišovského. Zimu znají, vědí o jeho kvalitách a jsou přesvědčeni o tom, že by to byla dobrá posila v boji o titul a pro vyřazovací fázi Evropské ligy.

Rodák z Olomouce odcházel do turínského klubu z Edenu před dvěma a půl lety za částku okolo šesti milionů eur. Nyní se má rokovat o sumě okolo čtyř milionů eur, Zima má být ochoten slevit i ze svých platových nároků, aby se vešel do platového stropu, který je ve vršovickém klubu nastaven. Chce mít vytížení, aby mohl zabojovat o nominaci na blížící se mistrovství Evropy.

Zima na podzim v Turíně i kvůli zdravotním trablům zasáhl do pěti ligových a jednoho pohárového zápasu, dohromady mu napočítali jen 207 minut. Je logické, že aby mohl v létě jet na šampionát, potřebuje hrát výrazně častěji.

Bude to ve Slavii? Brzy se ukáže. Jednání probíhají, hotové ale zatím nic není.

Reklama