Hlavní obsah

Verstappen ho nabudil. Pulkrab hattrickem sestřelil bývalé spoluhráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přenesli si elán ze čtvrteční pohárové výhry nad Bröndby a na Letné opět nezaváhali. Fotbalisté Sparty porazili v pražském derby Bohemians 1905 5:1 a zůstávají na třetí příčce pět bodů za vedoucí Slavií a dva za Plzní. Čistý hattrick během 27 minut v prvním poločase vystřihl Matěj Pulkrab, který ještě na jaře podruhé hostoval právě v týmu soupeře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Míč se zabavuje! Matěj Pulkrab ze Sparty Praha oslavuje svůj třetí vstřelený gól během utkání s Bohemians 1905.

Článek

Klokani mu pomohli v kariéře, rádi ho v Ďolíčku uvítali. Teď se jim tedy pěkně odvděčil.

„Už jsem s pár kluky od nich i trenérem mluvil. Říkali, že zrovna proti nim..." popsal muž zápasu pro O2 TV Sport.

Po svém prvním ligovém hattricku si schoval oranžový míč, s nímž ho nasázel. „Viděl jsem to nedávno u Krejdy (spoluhráče Krejčího mladšího). Mě by to nenapadlo, ale Hložan (Hložek) mi balon hned přinesl. Nechám si ho podepsat od všech spoluhráčů a odnesu domů," usmíval se. Se sedmi góly už je nejlepším střelcem týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty Praha a Matěj Pulkrab oslavují gól na 3:0.

Zatím nastupoval spíš jako úspěšný žolík, až proti Bröndby hrál od začátku. „Těžko říct, jaká role mi nejvíc sedí. V derby to prostě vyšlo, jsem rád, že jsem si o šanci řekl. Hrálo se mi od začátku dobře, měli jsme dost šancí, tlačili je a ke konci poločasu jim góly nasázeli. Skvělá práce celého týmu," popsal Pulkrab, který góly slavil jen decentně.

Klokani přitom letos až dosud činili rivalovi velké problémy. Sparta minule doma v lize prohrála s Bohemians (0:1) po 15 zápasech a poprvé od září 1996. Derby z konce ledna bylo osudné pro trenéra Václava Kotala, jehož po porážce nahradil Pavel Vrba. Ani on si ovšem na Bohemku na poprvé nepřišel. Právě v Ďolíčku si jeho tým ve 4. kole nové sezony (1:1) připsal první bodovou ztrátu v tabulce. Až Pulkrab dokázal Kotala pomstít, Hložek zase složil hattrick z asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha oslavuje svůj první gól s Dávidem Hanckem, Jakubem Peškem a Tomášem Wiesnerem během derby s Bohemians 1905.

„Užil jsem si to, nijak jsem ani nemyslel na to, že jsem v Bohemce hrál. Mám tam kamarády, ale v derby to nehrálo roli. V prvním poločase jsme hráli výborně, měli jsme odražené míče, převahu, pořád jsme ohrožovali jejich branku. A z toho vyústily góly," hodnotí Pulkrab pro klubovou televizi.

Paradoxně v neděli slavil ještě před vlastním zápasem. Triumf Maxe Verstappena ve formuli 1. „Přesně tak. Už dvě hodiny před zápasem mi bušilo srdce. Nabudilo mě to. Celý super den," usmívá se.

Pulkrab se teď zřejmě dostal do životní formy. „To se těžko hodnotí. Jedno jaro v Liberci nebo jaro v Bohemce jsem se taky cítil výborně, téměř každý zápas jsem dával góly. Určitě si ale užívám, že to je konečně i na Spartě," cení si.

Podstatné pro útočníka také je, že se Sparta postupně vyhrabala do naladění zpět tam, kde byla před porážkami v Evropské lize nebo debaklem na Slovácku.

„Je to důležité. Říkali jsme si, že soupeři zase vyhráli a my musíme bezpodmínečně taky získat tři body. Chceme s nimi držet krok a počkat si, až přijde naše šance," plánuje Pulkrab.

Reklama

Související témata: