Hlavní obsah

Voříšek přestupuje ze Sparty do Austrie Vídeň

PRAHA

Fotbalista pražské Sparty Petr Voříšek přestupuje do Austrie Vídeň. Třicetiletý defenzivní univerzál podepíše ve svém novém působišti dvouletou smlouvu s roční opcí. Sport.cz to oznámil hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Článek

Voříšek v Rakousku již několikrát působil. V období mezi lety 2005-2007 čtyřnásobný reprezentant hrál v dalších rakouských klubech Pasching a Rapid Vídeň. Poté hostoval v Mladé Boleslavi.

Jarní část letošního ročníku odehrál na hostování v klubu SCR Altach, kam odešel poté, co mu trenér Jozef Chovanec sdělil, že s ním v pražském týmu nepočítá. Spolu s ním působil v dresu beznadějně posledního týmu ligy i teplický Tomáš Jun.

Po skončení mise v Altachu mění Voříšek barvy. „Dohodli jsme se s Austrií na dvouleté smlouvě s roční opcí. Angažmá podepíše Petr ve středu v průběhu dopoledne,“ potvrdil pro Sport.cz Pavel Zíka.

Austria skončila v uplynulém ročníku rakouské ligy na třetím místě, v nové sezóně však tým vedený trenérem Karlem Daxbacherem hlásí atak na vyšší příčky. Petr Voříšek by k tomu měl klubu, který se stal v minulosti třiadvacetkrát rakouským mistrem, napomoci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.