Hlavní obsah

Votroci hrají o čas. Vedení ligy věří, že začnou doma, azyl v Plzni však stále hrozí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vcelku krutý odstavec v licenčním řádu nahání Votrokům strach. Pokud by nestihli zkolaudovat nový stadion a první domácí zápas nové sezony odehráli v Plzni, s níž mají pro případ nouze dohodu, pak by museli v azylu ve Štruncových sadech odehrát celý podzim. Vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) nicméně věří, že Hradec Králové navzdory problémům s kolaudací odehraje podzim na svém novém stadionu.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalový stadion v Hradci Králové.

Článek

Start ligy se rychle blíží, Votroci hrají o čas. Náměstek královéhradecké primátorky pro investice Lukáš Řádek (TOP 09) ve středu prohlásil, že stavba stadionu zřejmě nebude hotová ani k 31. červenci, což je již o měsíc posunutý termín.

Na stavbě jsou podle Řádka desítky nedodělků. Dodavatel stavby podle něj také po úterní kontrolní prohlídce zatím nezískal souhlasné stanovisko hasičů potřebné pro kolaudaci.

V ohrožení je proto i termín prvního domácího ligového zápasu Hradce Králové. Prohození pořadatelství utkání 3. kola s Českými Budějovicemi totiž není možné. Duel, plánovaný na 5. srpna, by se v krajním případě odehrál v Plzni, kde by pak Votroci museli působit celou podzimní část.

Foto: David Taneček, ČTK

Někdejší spoluhráči z národního týmu Václav Pilař (vlevo) s Ladislavem Krejčím se po letech sešli v Hradci Králové.

„Jsem v každodenním kontaktu s firmou Strabag i s domácím klubem. Myslím si, že zápas třetího kola s Českými Budějovicemi v ohrožení není," avizuje Tomáš Bárta, výkonný ředitel LFA.

„Vnímám to jako administrativní problém. U velkých staveb za stovky milionů korun jsou vždycky nějaké potíže. Je jedno, jestli se jedná o fotbalový stadion, nebo jiný objekt," přidává se optimisticky také Dušan Svoboda, předseda LFA.

„Věřím, že se vše podaří vyřešit a zainteresovaní lidé udělají všechno, aby se zápas třetího kola odehrál v Hradci. Pevně věřím, že se tak stane. Kdyby se to nestihlo, odehraje se zápas v Plzni," dodává Svoboda.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.