Hlavní obsah

Votroci se do elitní skupiny neženou, milion je pro ně větším ternem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu se prodrali na šestou příčku zaručující účast v elitní skupině hrající ve fotbalové lize o titul, příliš nadšení z toho ale fotbaloví „Votroci“ nejsou. „Nějakých šest sedm kol už jsme na šestém místě figurovali, což bylo určitě nečekané, ale upřímně - co bychom v elitní skupině dělali?!“ netají trenér královéhradeckého nováčka Miroslav Koubek, že ani čtyři kola před koncem základní části nejvyšší domácí soutěže nespřádá plány, jak se mezi sextetem nejlepších týmů udržet a podstupovat duely s Plzní, Slavií, Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek

Článek

„Vždyť už teď ztrácíme na páté místo třináct bodů, takže bychom skončili stejně šestí. A co z toho? Navíc jsem realista a vím, že naším kvalitám odpovídá spíše prostřední skupina," přidává nejstarší kouč mezi ligovými trenéry, že všechno navíc by představovalo bonus sice příjemný, ale také zrádný.

„Bylo by sice hezké hrát se Spartou a spol., ale skutečně co z toho? Mohlo by se také stát, že zakončíme ligu čtyřmi prohrami, takže je otázkou, zda by účast v elitní nadstavbové skupině pro nás představovala výhru," přidává se k trenérovi nejzkušenější hráč Votroků Jakub Rada.

„Naším cílem bylo a je vyhnout se barážové skupině a nemít starosti se záchranou. Čtyři kola před koncem jsme si pozici ve středu tabulky upevnili, a tudíž jsme spokojeni," připomněl Koubek, že po tříbodovém importu z posledního zápasu v Teplicích může být on a Hradec Králové už v klidu.

Foto: Jan Štastný, ČTK

Zleva Jakub Rada z Hradce Králové a Tomáš Vondrášek z Teplic.

„Teď je proto jedno, jestli skončíme šestí nebo sedmí, protože v této sezoně se na těchto příčkách stejně o účast v evropských pohárech nehraje," přidal kouč Votroků, že z pátého či šestého místa cesta do Evropy stejně nevede a v prostřední skupině se o účast v Konferenční lize vzhledem k počtu českých vyslanců také bojovat nebude.

„Zůstat v první šestce by sice představovalo extra počin, ale pro klub," doplňuje Rada.

Je ale samozřejmě otázkou, zda by klub nebyla zajímavější sedmá příčka, o níž mluvil trenér. Vždyť s ní je spojen bonus ve výši jednoho milionu jako satisfakce a zároveň motivace za to, že se z prostřední skupiny žádný klub do pohárové Evropy nedostane.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

„No vidíte, že sedmé místo je z ekonomického hlediska zajímavější. Protože v této skupině jsou kluby ochuzeny o možnost hrát o poháry, kompenzovala to Ligová fotbalová asociace prémií," lišácky se usmívá Koubek vědom si toho, že i za sedmé místo oceněné milionem by se dočkal v Hradce pochvaly.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice