Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hr. Králové 1:2Votroci vezou z Boleslavi cennou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Vašulín 0 : 1
55. Škoda 1 : 1
72. Smrž 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v šestém kole první ligy 2:1 na hřišti Mladé Boleslavi a posunuli se na třetí místo neúplné tabulky. Utkání v mladoboleslavské Lokotrans Aréně, kde hrají oba týmy v této sezoně své domácí zápasy, gólově otevřel v 41. minutě Daniel Vašulín. V 55. minutě sice srovnal z penalty Milan Škoda, v 72. minutě ale vystřelil svému týmu třetí výhru za sebou bývalý hráč Středočechů Vojtěch Smrž. "Votroci" výsledek udrželi, ačkoliv dohrávali nastavený čas bez vyloučeného Erika Prekopa.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vojtěch Kubista z Boleslavi.

Článek

Mladoboleslavští nenavázali na sobotní vítězství 3:0 nad dalším východočeským celkem Pardubicemi a jsou jedenáctí. Středočeši v lize podlehli Hradci Králové po osmi vzájemných utkáních.

Oba týmy o víkendu zvítězily, základní jedenáctky tak zůstaly s jedinou vynucenou výjimkou nezměněné. Hradec už se musel obejít bez kapitána a ofenzivní opory Vlkanovy, který dnes stvrdil přestup do týmu obhájců titulu z Plzně. Sedmadvacetiletý reprezentant opustil klub po osmi letech.

Mladoboleslavští měli stejně jako proti Pardubicím v úvodu dva brzké rohové kopy, na rozdíl od duelu v Ďolíčku se z nich ale tentokrát kanonýr Škoda neprosadil. Na obě branky mu před čtyřmi dny přihrál Matějovský, jenž dnes nastoupil se žlutě zbarveným číslem na dresu pro krále asistencí úvodních pěti kol.

Jedinou šancí divácky nepříliš atraktivní první půle dlouho byla Pechova rána zpoza vápna, která těsně minula tyč Reichlovy brány. V závěru poločasu ale udeřili z ojedinělé akce hosté. Kubala prostrčil míč mezi obránci na Vašulína, který přehodil padajícího Polačka a připsal si druhý gól v ligové sezoně.

Domácí, kteří nastoupili do druhé půle bez zraněného Kubisty, byli za větší aktivitu odměněni v 55. minutě, kdy sudí nařídil po zákroku na Marečka pokutový kop. Neúspěšného exekutora ze zápasu s Pardubicemi Matějovského tentokrát zastoupil Škoda a s přehledem zaznamenal čtvrtou trefu v ligovém ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Boleslavi a Jakub Kučera z Hradce Králové.

Vzápětí mohli jít hosté po Polačkově špatném odkopu znovu do vedení, Kubalův pokus z velkého úhlu ale vyhlavičkoval z brankové čáry Suchý. Další chyba slovenského gólmana už ale vedla ke gólu. Smrž napřáhl z pětadvaceti metrů a míč se po přízemní střele svezl Polačkovi po rukavicích do sítě. V sezoně nejvyšší soutěže se trefil poprvé.

Hektická závěrečná čtvrthodina přinesla nejprve nebezpečný Pechův volej, o poznání blíž vítězné pojistce byl ale na druhé straně Rada, jenž trefil z přímého kopu břevno. Východočeši dohrávali závěr bez vyloučeného Prekopa, který přišel na hřiště až v 68. minutě. Nápor domácích i poslední Maškovu šanci v šesté minutě nastavení ale přestáli.

6. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 1:2 (0:1)
Branky: 55. Škoda z pen. - 41. Vašulín, 72. Smrž. Rozhodčí: Nehasil - Kubr, Váňa - Klíma (video). ŽK: Donát - Kodeš, Ryneš, Čech. ČK: 90.+3 Prekop (Hradec). Diváci: 2031.
Ml. Boleslav: Polaček - Šimek, Karafiát, Suchý - Pech (79. Krobot), Mareček (67. Mašek), Matějovský, Kubista (46. Donát), Fulnek (61. Ekpai) - Ladra (67. Žitný), Škoda. Trenér: Hoftych.
Hradec: Reichl - Klíma, Čech, Smrž - Gabriel, Rada, Kučera (90.+4 Dvořák), Kodeš, Ryneš - Vašulín, Kubala (68. Prekop). Trenér: Koubek.

Reklama