Hlavní obsah

Sparta - Chrudim 5:0Vrba dal Spartě před podpisem jedinou podmínku. Přípravu začali Letenští vysokou výhrou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Domácí galeje pomalu končí, hráči už se těší na soustředění do španělské Marbelly. Fotbalová Sparta má za sebou důležitý krok, začátkem týdne s ní trenér Pavel Vrba a celý jeho realizační tým prodloužil smlouvu do léta 2023. Ve středu Letenští na vyhřívaném trávníku v tréninkovém centru na Strahově v úvodním přípravném zápase porazili druholigovou Chrudim 5:0. Šlo o jejich jediné zimní utkání na české půdě, podívat se můžete na jeho sestřih.

Sparta si v přípravě poradila s Chrudimí 5:0. Trefil se i nováček v sestavě Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hodně od něj očekávají, a tak mu dali klid. Trenér Pavel Vrba půjde do jara s vědomím, že má smlouvu i na příští sezonu.

„Celý rok tady ve Spartě se cítím velmi dobře, proto jsem smlouvu prodloužil. Klub má strategii, věřím, že na jaře se nám toho hodně podaří. A že budeme v létě spokojení," řekl zkušený kouč v rozhovoru pro klubovou televizi.

Reakce Tomáše Rosického na vyjádření brankáře Florina NityVideo: Sport.cz

Přípravu tak může vést s čistou hlavou.

„Moje jediná podmínka byla, aby se klub domluvil s realizačním týmem. Bylo pro mě podstatné, jací lidé kolem mě zůstanou. Vzhledem k tomu, že všichni smlouvu taky prodloužili, tak nebyl žádný problém. Všichni vidíme, že v klubu vše funguje, a tak jsme byli rádi, že Sparta s nabídkou přišla," ujišťuje Vrba.

Sparta zahájila přípravu jasným vítězstvím 5:0. Její první gól v novém roce vstřelil Hložek, poprvé v rudém dresu se prosadil Čvančara. Ve druhém poločase se prosadili Karabec, Pulkrab a Patrák. Paradoxem je, že všechny branky inkasovali gólmani ze sparťanského béčka. Chrudim totiž neměla k dispozici své brankáře, a tak se v její svatyni vystřídali Tůma a Kotek.

Do zápasu se zapojili i všichni čtyři hráči z béčka, kteří trénují s prvním týmem, Sejk, Ryneš, Patrák a Suchomel. "Čeká nás těžký začátek jara, kdy bude třeba hráče rotovat. Proto je budeme hodně rotovat i v přípravě," avizuje Vrba před víkendovým odletem na plánované soustředění do Španělska.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Chrudim 5:0 (2:0)
Branky: 35. Hložek, 39. Čvančara, 48. Karabec, 65. Pulkrab, 86. Patrák.
Sparta, I. poločas: Heča (30. Nita) - Wiesner, Čelůstka, Pavelka, Polidar - Pešek (30. Minčev), Sáček, Dočkal, Hložek, Ladislav Krejčí I (30. Haraslín) - Čvančara. II. poločas: Nita (60. Holec) - Gabriel, Panák, Vitík, Suchomel - Minčev (60. Patrák), Ladislav Krejčí II, Karabec, Haraslín (60. Ryneš) - Sejk, Pulkrab. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: