Hlavní obsah

Vrbova éra nekončí, prodloužil se Spartou smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ještě minulý týden sportovní ředitel Tomáš Rosický ohledně nového kontraktu vtipkoval, všechno už ovšem bylo nachystáno. Vedení fotbalové Sparty se domluvilo na prodloužení smlouvy s hlavním trenérem Pavlem Vrbou. Dosavadní kontrakt byl prodloužen o rok, tedy do léta 2023. Logicky tak došlo také k rozhodnutí o pokračování spolupráce klubu s asistenty Zdeňkem Bečkou a Lubošem Loučkou a také trenéry brankářů Michalem Špitem a Martinem Ticháčkem.

Foto: Sparta.cz

Sportovní ředitel Tomáš Rosický spokojeně sleduje, jak trenér Pavel Vrba podepisuje prodloužení smlouvy se Spartou.

Článek

Trenérovi měla končit původní smlouva po sezoně. Minulý čtvrtek tak Na Letné přišlo na přetřes, jak to bude s koučem Pavelm Vrbou dál.

„S trenérem se každý den pravidelně bavím o všech situacích, ví, jaká je jeho. I na toto téma s ním mluvíme," culil se sportovní ředitel Tomáš Rosický bez dalších podrobností.

Adama Hložka pustí Sparta nejdřív létě, říká Tomáš Rosický. Co další hráči?Video: Sport.cz

Na začátku nového týdne je jasno. Právě Vrba nadále zůstává vyvoleným, který má Letenské vrátit na český trůn a posléze i do vysněné Ligy mistrů. Po podzimu ztrácí třetí Sparta tři body na vedoucí Slavii a dva na druhou Plzeň.

„Prodloužení smlouvy s Pavlem Vrbou pro nás představuje přirozený krok na cestě k dosažení našich cílů. Trenér totiž ukázal, že tým dokáže dobře připravit a vyhrávat s ním. Zároveň musíme nadále vylepšovat náš herní styl a rozvíjet jednotlivé hráče. Věříme, že Pavel Vrba je tím, kdo to vše zvládne a Sparta bude získávat trofeje," líčí Rosický na klubovém webu.

„Jsem rád, že jsme se domluvili na pokračování spolupráce. A věřím, že naše společná práce s kolegy v realizačním týmu, hráči a vedením povede k úspěchu, po kterém všichni ve Spartě touží," reaguje Vrba.

Reakce Tomáše Rosického na vyjádření brankáře Florina NityVideo: Sport.cz

„Jsme přesvědčení, že pokračování spolupráce s Pavlem Vrbou je pro klub v tuto chvíli nejlepší možné řešení. Vidíme, že tým pod vedením trenéra udělal výkonnostní posun. Podpis nového kontraktu je zavazující pro všechny strany, protože všichni očekáváme sportovní úspěchy. Věřím, že společně jich dosáhneme," říká k podpisu nové smlouvy se zkušeným koučem generální ředitel František Čupr.

Vrba prodloužil smlouvu přibližně měsíc po svých 58. narozeninách. Spartu převzal loni v únoru po Václavu Kotalovi. Její tým zatím vedl v 51 soutěžních utkáních s bilancí 33 vítězství, 7 remíz a 11 porážek. Šest z jedenácti porážek přitom bylo na mezinárodní scéně. Pod jeho vedením tým neprohrál v lize na domácím stadionu na Letné, zvítězil v podzimním derby a po devatenácti kolech probíhajícího ročníku má na kontě 45 bodů, což je nejvíce od mistrovské sezony 2013/2014.

Reklama

Související témata: