Hlavní obsah

Vrba je proti svým favoritem, ví o Plzni téměř vše

Praha

Třaskavá konfrontace. Pavel Vrba na letenské lavičce, kovaný sparťan Michal Bílek proti němu jako kouč Viktorie. Fotbalová liga nabízí ve středeční dohrávce další šlágr Sparty s Plzní. Tady už nepůjde o titul, ale o pohárové příčky a také zajímavé srovnání, jak dopadne promíchání pravověrných sparťanů a viktoriánů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník (vlevo) ze Sparty Praha a Jan Kovařík z Viktorie Plzeň.

Článek

Sparta hraje o druhou příčku, kterou drží Jablonec. A Viktoria zase v tabulce stíhá pohárové příčky, protože si nemůže být vůbec jistá, že ve finále poháru dokáže porazit suverénní Slavii.

„Určitě bych si ještě před pár měsíci nevsadil, že Spartu povede ikona Plzně Pavel Vrba a Viktorii Plzeň aktuálně legenda Sparty Michal Bílek," poznamenává Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Trenér Michal Bílek převzal fotbalisty Viktorie PlzeňVideo: fcviktoria.cz

Po nepříliš vydařené sezoně Viktorie a po víkendovém zápasu Sparty s Baníkem vidí tipéři i sázkoví experti Letenské jako celkem jasné favority.

„90 % fotbalových fanoušků tuší s kurzem 1,81 triumf ACS. Trenér Vrba ví o Plzni téměř vše a do hlediště se navíc dostanou i fanoušci," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Vrba přišel oživit Spartu a Bílek nastartovat Viktorii, a ještě ji dosáhnout na evropské příčky. „Velkou výhodou bude na straně Sparty domácí stadion, a přece jen aktuálně lepší sportovní forma," souhlasí Urbanec.

Remíza s Příbramí byla tragická

„Oba kluby to schytaly od Slavie, ale Sparta poté porazila Baník, zatímco tragická remíza Plzně doma s Příbramí už jen urychlila konec trenéra Guľy," dodává Urbanec. I proto je Sparta poměrně velkým favorite v kurzu 1,84:1 na vítězství, proti kurzu na Plzeň kolem hodnoty 4,5:1.

Sparta je motivovaná, bude hrát na vítězství, chce se bodově vyrovnat Jablonci a zaútočit na Ligu mistrů. Po pohárové Evropě ovšem touží také Západočeši. Pro Plzeň to bude náročný mač a sázkaři ani bookmakeři neočekávají od příchodu trenéra Bílka zázraky.

„Dvojku hraje jen 6 % tipérů, 4 % jich zkusilo dát remízu s kurzem 3,77. Někteří ale věří, že změna kouče společně s návratem Pavla Horvátha může Viktorii pomoci a sází dvojtip na neprohru Plzně v kurzu 2,08," rekapituluje Světlíková.

Dodává, že její kancelář také často přijímá sázky na výsledek zápasu bez remízy Sparty v kurzu 1,36 nebo na to, že uvidíme 3 góly.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články