Hlavní obsah

Vrba: Obrovské rozčarování, o titul už nehrajeme! Nejdůležitější teď bude finále poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevstoupíš dvakrát do téže řeky... Loni v únoru absolvoval Pavel Vrba svou premiéru na lavičce fotbalové Sparty. Na Hané, kde rok předtím začal také jeho předchůdce Václav Kotal. Olomouc vedla 2:0, ale Vrbův debut po strhujícím průběhu skončil vítězstvím 3:2. Také ve středu večer Sigma rychle vedla 2:0. Jenže darebná Sparta tentokrát na zvrat neměla a stejným skóre na závěr základní části ligy prohrála. „O titul už nehrajeme... Obrovské rozčarování, chuť si můžeme trochu spravit už jen ve finále poháru,“ líčí Vrba.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zklamaný trenér Sparty Pavel Vrba.

Článek

Ani pět kol skupiny o titul nedává Spartě naději. Před začátkem nadstavby ztrácí na vedoucí Slavii sedm a druhou Plzeň šest bodů. „Budeme se připravovat tak, abychom zvládli finále poháru se Slováckem," avizuje trenér Pavel Vrba v rozhovoru pro klubovou televizi.

Před porážkou na Hané jste vyhráli pět zápasů v řadě. Místo boje o titul přišlo velké selhání.

Pro mě obrovské rozčarování. Věděli jsme, že když v Olomouci nebudeme bodovat, tak víceméně ztrácíme pozici, kterou jsme si vybojovali pěti výhrami. Po výsledcích Plzně a Slavie už je propast velká. Sezonu můžeme napravit jedině pohárem.

V Olomouci jste si naději na titul prostě odstřelili.

Myslím, že naděje už je hodně malá. Před třemi hodinami jsme si věřili, že situaci můžeme zdramatizovat. Teď už si myslím, že Plzeň a Slavia neprohrají v nadstavbě čtyři zápasy. Tomu moc nevěřím.

Jaké máte vysvětlení pro takový výkon?

K prvnímu poločasu nemám žádné vysvětlení. Podali jsme nejhorší výkon v posledním období. Olomouc naprosto zaslouženě vedla 2:0. Byla pohybovější a důraznější než my. V druhém poločase se náš pohyb výrazně zlepšil. Možná i proto, že Olomouc neměla tolik sil jako na začátku utkání. Ale bohužel jsme neproměnili dvě situace v pokutovém území a zápas ani nezdramatizovali. Výsledek je spravedlivý. Byli jsme slabší a Olomouc zaslouženě vyhrála.

Jak moc vám přípravu na zápas rozbilo, že jste kvůli kartám přišel o Hancka a Pavelku?

Zásah to byl. Oba vykartovaní mohli stopera hrát. Jeden z nich asi určitě. Na druhou stranu máme ve Spartě hráče, o kterých jsme přesvědčení, že by to měli v takových zápasech zvládat. Teď je otázka, jestli to tak je nebo ne. Možná, že právě takový zápas nám ukazuje, na co na některých postech máme. Pak přišel třeba Vydra a zvládl to lépe než někteří hráči, kteří se s námi připravují. Což je dobře pro výchovu, ale není to dobře pro nás v áčku...

Máte před sebou nadstavbu a finále poháru. Už se pomalu můžete chystat na příští sezonu, že...?

Budu přemýšlet tak, že vrcholem bude pohár. Finále asi může určité věci trochu napravit. I když ne úplně. Pro nás bude v závěru sezony nejdůležitější zápas.

Reklama

Související témata: