Hlavní obsah

Sparťané k mizérii na Hané: Předvedli jsme strašně málo! Chtěli jsme se rvát o titul, teď už to bude těžké

Fotbalová Sparta si po pětizápasové vítězné sérii dělala zálusk na titul, v Olomouci však dostala pořádnou ránu. Naděje na ligovou trofej se jí notně vzdálily, nejspíš si o ní může po středě už jenom nechat zdát. V Olomouci padla po zoufalé první půli 0:2, před nadstavbovou částí nabrala na první Slavii sedmibodové manko. Druhá Plzeň se jí vzdálila na šest bodů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Bořek Dočkal ze Sparty a Mojmír Chytil z Olomouce.

Článek

„Hráli jsme ještě o titul a výkon tomu měl odpovídat. Jenže neodpovídal tomu vůbec. Takhle jsme si to nepředstavovali, chtěli jsme se ještě porvat o titul. Teď už to bude moc těžké," řekl klubovému webu zklamaný záložník Michal Sáček.

Letenští totálně nezvládli především úvod, kdy se nejprve trefil zpoza šestnáctky Breite, krátce po něm po rohu hlavou Beneš. Brzy mohlo být pro Spartu ještě hůř, Heča však fantasticky zneškodnil hlavičku stopera Hubníka. Hostující kotel svoje mužstvo nepoznával, skandoval Bojujte za Spartu nebo My chceme Spartu.

„Hlavně začátek jsme prospali. Místo, abychom do zápasu vlétli, tak jsme byli jako mrtví. Olomouc šla zaslouženě do vedení a my už jsme na to nestačili zareagovat. Pár šancí jsme pak měli, ale abych byl férový, soupeř měl taky svoje šance a klidně mohl vyhrát i vyšším rozdílem. Všechno špatně," litoval Sáček.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu.

V lecčems připomínalo vystoupení Sparty její podzimní výkon na Slovácku, kde prohrála vysoko 0:4. Bez energie, bez drajvu. „Ano, něco jako na Slovácku. I tam jsme nechytli začátek, propadávali jsme, neměli jsme druhé míče. Druhý poločas byl asi trochu lepší, i když to asi bylo tím, že Olomouc trochu zalezla a nechala nás hrát. Předvedli jsme strašně málo," povzdechl si Sáček, který si sypal popel na hlavu kvůli druhému inkasovanému gólu. Při rohovém kopu neuhlídal hlavičkujícího Beneše.

„Při prvním gólu jsme propadli ve středu hřiště, měli jsme proti Breitemu rychleji vystoupit a jeho střelu zblokovat. A druhý gól... měl jsme za úkol bránit Beneše nebo ho zbrzdit. Takže moje chyba, měl jsem ho líp pohlídat. Beru to na sebe," kál se 25letý záložník. Stejně jako všichni jeho spoluhráči byl rozčarovaný, že po sérii vítězných zápasů přišla taková mizérie. „Těžko říct, proč jsme takhle zahráli," uzavřel Sáček.

Reklama

Související témata: