Hlavní obsah

Vrba: Teď už mě Priske možná zná. Spartě chybí rozdíloví hráči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v květnu velel lavičce Sparty, v sobotu se poprvé vrátil na Letnou jako kouč Baníku Ostrava. I když tým kouče Pavla Vrby vystřelil přímo na bránu jen jednou, z Prahy si odváží bod za remízu 1:1. Trenér je s výsledkem spokojený, na pozápasové tiskové konferenci navíc nastínil, co podle něj současné Spartě chybí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Baníku Pavel Vrba během utkání na Spartě.

Článek

Jaké bylo se po čtyřech měsících na Letnou vrátit?

Chci hlavně říct, že na Spartě jsme se cítil dobře, spolupráce s Tomášem Rosickým byla dobrá. To, co se stalo, se děje trenérům v klubech, které mají vyšší ambice než hráčskou kvalitu. Přeji Spartě, ať se jí daří, ale teď jsem rád, že Baník uhrál bod. Ukázali jsme srdce, možná větší než Sparta.

Ještě na začátku května jste na Spartě působil. Když vidíte její nepříliš dobrou formu, dokážete se vcítit do pocitů například trenéra Briana Priskeho?

Dočetl jsme se, že mě nezná a neví, kdo jsem. Nechci se k tomu moc vyjadřovat, ale po dnešku už mě možná zná (úsměv).

Máte bod z Letné, tři utkání jste neprohráli. Jak výsledek hodnotíte?

Dnes jsme ukázali charakter, který chtějí naši fanoušci vidět. Do kvality jsme se ale moc nepředvedli, předfinální fázi bychom měli řešit lépe a vytvořit si tak více šancí. Bodu ze Sparty si ale strašně cením, soupeř dělal vše pro to, aby vyhrál. Podívejte se také, co se na hřišti dělo prvních 20 minut. Z naší strany to nešlo uhlídat. Inkasovali jsme po rohu, který neměl být. Samozřejmě samotná situace před obdrženým gólem je něco jiného, chovali jsme se nedůsledně.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva trenér Baníku Pavel Vrba a trenér Sparty Brian Priske.

Baník venku ještě v sezoně nezvítězil, proč se na hřišti soupeřů tolik nedaří?

Potřebujeme hlavně vyhrávat doma. Čtyři venkovní remízy mě netrápí, problémem jsou ztracené body doma. Remíza na Spartě mi vůbec nevadí.

Během utkání jste přímo na bránu vystřelili pouze jednou. Nemrzí vás, že jste toho dopředu nepředvedli o něco více?

Sparta toho také moc nepředvedla. Hráli jsme doma, nebo venku? Hráli jsme se Spartou, nebylo to tak špatné. Mrzelo mě, že jsme nedotáhli protiútoky. Ukazoval jsem hráčům, jak se zde prezentoval Zlín, který měl nejméně tři brankové příležitosti. Měli jsme být přesnější a důraznější, možná jsme mohli získat i víc.

Zástupci Zlína po remíze 0:0 na Letné říkali, že Sparta je čitelná. Překvapil vás soupeř něčím?

U mančaftů, které chtějí být úspěšné, rozhodují individuality. Sparta se zbavila Hložka, Hancka a dalších, kteří pro ni byli v posledních sezonách důležití. Mají nové fotbalisty, takže stále je to možná o sehranosti. Na druhou Sparta nekupuje hráče druhé kategorie, aby se sehrávali rok nebo tři. Tito hráči by měli zápasy rozhodovat, u dnešního soupeře mi momentálně chybí. Sice koupili asi deset kluků, ale podle mě by bylo lepší, aby přivedli dva nebo tři, ale rozdílové.

Bývalý hráč Sparty Srdjan Plavšič čelil celé utkání pískotu a nadávkám fanoušků, psychicky to ale zvládl bez nějakého úletu. Jak hodnotíte jeho výkon?

Odehrál za nás druhé střetnutí a už doma s Pardubicemi ukázal, že nám může v budoucnu pomoct. Určitě ho budeme pravidelně stavět. S jeho výkonem jsem spokojený, ne nadšený.

Co můžete prozradit o návratu nejlepšího střelce Baníku z minulého ročníku Ladislava Almásiho?

Almási už se zapojil do části tréninků a očekávám, že v nejbližší době bude plně k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Jan Laštůvka oslavuje remízu 1:1 na Spartě.

Kvůli zranění musel ve druhé půli střídat zkušený Jiří Fleišman. Víte už, jaký je jeho zdravotní stav?

Podívejte se, jak mu tekla krev z kolene. Byly tam kolíky. Ale asi šlo o nešťastnou náhodu, nikdo na hřišti si toho nevšiml.

Reklama

Související témata: