Hlavní obsah

Všichni do Polska! Plzeň pouští Látalovi svého obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Polsko se stává cílovou stanicí pro stále větší počet českých fotbalistů. A tak i obránce Matěj Hybš odchází z Plzně na půlroční hostování do polského týmu Bruk-Bet Termalica Nieciecza. Kmenový hráč Viktorie tam bude pod velením českého trenéra Radoslava Látala, který se posledního týmu polské ligy ujal před pár dny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hybš z Viktorie Plzeň ve finále MOL Cupu proti Slavii Praha.

Článek

Odchovanec Sparty se na ligovou scénu prosadil brzy. Dnes 29letý obránce pamatuje poslední mistrovský titul Letenských, v roce 2014 s nimi získal treble. Svůj potenciál ovšem v dalších letech mohl naplnit víc.

Matěj Hybš přišel do Plzně před rokem a půl z Liberce. V minulosti působil také v Jihlavě nebo Jablonci. V této sezoně nastoupil k osmi ligovým duelům, dalších šest startů si připsal v kvalifikačních zápasech o Konferenční ligu.

„U Matěje bohužel nedošlo k takovému hernímu vytížení, jaké jsme si představovali. I proto jsme souhlasili s jeho hostováním a přejeme mu, aby se mu v Polsku dařilo a měl právě vyšší herní zátěž," vysvětluje na klubovém webu Hybšův odchod Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie.

Hybš se v novém angažmá potká s krajany Michalem Bezpalcem a Michalem Hubínkem. Další čeští hráči Adam Hloušek a Martin Zeman své angažmá v Termalice ukončili teprve začátkem ledna.

Trenér Radoslav Látal má za asistenta Radima Kučeru, a tak není divu že se na začátku své záchranné mise zaměřili na získání posil z české ligy. Angažováním Hybše ještě nic nekončí, podle zákulisních informací se zajímají také o stopera Jakuba Pokorného z ostravského Baníku a jeho spoluhráče Adama Jánoše. Zkušený záložník ovšem zahájil přípravu s Karvinou.

Reklama

Související témata: