Hlavní obsah

Vukadinovič slyšel, že Zlín dostane od Slavie nasypáno. Jsem zvědavý, co budou lidi říkat teď, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Outsider nečekaně obral velkého favorita. Fotbalisté Zlína se po matném výkonu a porážce v jarní ligové premiéře v Teplicích v dohrávce 17. kola nejvyšší soutěže před svými fandy výrazně zlepšili a se Slavií překvapivě remizovali 1:1. Ve druhé půli dokázali srovnat jednogólové manko a pomohli si tak v boji o záchranu.

Foto: FC Zlín

Zlínský křídelník Vukadin Vukadinovič bod za remízu s favorizovanou Slavií jednoznačně bral.

Článek

Ševci slavili plichtu skoro stejně bujaře, jako kdyby kandidáta na titul porazili. „Pro nás je i bodík obrovským ziskem. Jednoznačně ho pokládáme za plusový. Stoprocentně ho bereme,“ svěřil se zlínský křídelník Vukadin Vukadinovič.

Prozradil, že před utkáním slyšel ve městě od spousty lidí, že jeho tým dostane od slávistů pořádně nasypáno. „Takže jsem zvědavý, co budou říkat teď, až půjdu nakupovat,“ smál se srbský rychlík. „Fanouškům jsme ale vděčni za to, že jich přišlo přes pět tisíc a vytvořili skvělou kulisu,“ dodal už vážně.

Sestava 17. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Bačkovský (Liberec, 1) - Hranáč (Plzeň, 2), Beneš (Olomouc, 2), Krejčí (Sparta, 5) - Haraslín (Sparta, 4), Ševčík (Slavia, 2), Havelka (Teplice, 1), Memič (Karviná, 2) - Kušej (Mladá Boleslav, 5), Doležal (Karviná, 1), Ikugar (Zlín, 1).
Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč v sestavě kola.

V nastaveném čase se fotbalisté z Baťova města dokonce po Vukadinovičově trefě chvíli radovali z gólu na 2:1. Jenže videorozhodčí odhalil, že zakončoval v ofsajdové pozici. „Tušil jsem to. Stál jsem blbě, zapomněl jsem se za obranou Pražanů. Bohužel jsem zavčas nevyběhl ven. Když ale asistent rozhodčího běžel na půlku, říkal jsem si, že by to mohlo vyjít. Jenže kontrola byla poté rychlá,“ neměl problém se smířit s verdiktem, jenž Zlíňany nepotěšil.

To proběhlo už v době, kdy Ševci hráli přesilovku. Chvíli předtím totiž VAR odhalil také úder loktem slávisty Václava Jurečky do Josse Didiby. „Tu situaci jsem viděl úplně přesně. Didiba nejdřív Jurečku trochu přistrčil a on mu to podstatně důrazněji oplatil. Hned jsem běžel za sudím, ať se na to podívá. Za mě jasná červená karta,“ tvrdil Vukadinovič.

Z plichty s týmem z Edenu byl nadšený i kouč moravského celku Bronislav Červenka. „Je to pro nás fantastický výsledek. Jsem maximálně spokojený. Vždyť proti nám stála obrovská kvalita. Důsledně jsme šli po přestávce za vyrovnáním. Odčinili jsme tak bezkrevný výkon v Teplicích,“ radoval se.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Bořil (vlevo) ze Slavie a zlínský Martin Cedidla.

Ocenil nigerijského útočníka Kennetha Ikugara, který hlavou zařídil vyrovnání Ševců. Byla to jeho premiérová ligová trefa po zimním příchodu do Zlína. „Do střetnutí vstoupil trochu nervózně, avšak jeho výkon postupně gradoval. Vyhrával osobní souboje a dokázal udržet míč. Hlavně po vstřelené brance viditelně nabral sebevědomí. Ale i ostatní kluci zvládli náročný zápas velice dobře,“ chválil Červenka. Jeho mužstvo zůstalo v tabulce první ligy na předposledním místě, avšak bodově se dotáhlo na čtrnáctou Karvinou.

Ševci tak naladili svoje příznivce na nedělní ostře sledované derby se Slováckem. „Utkání bude mít určitě velký náboj. Remízou se slávisty jsme ukázali, že se můžeme měřit s každým,“ je už Vukadinovič natěšený na prestižní souboj s odvěkým rivalem. „Se Slováckem si to rozdáme jako rovný s rovným. Kéž bychom byli po závěrečném hvizdu šťastnější,“ přeje si Červenka.

O víkendu by už měl mít k dispozici uzdraveného univerzála Antonína Fantiše, jenž v duelu se Slavií chyběl kvůli drobnému zranění. Připravený již bude po vypršení dvojzápasového trestu, který si přenesl z gruzínské ligy, také křídelník Zviad Načkebija.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Sparta - Slavia 0 : 0 dohráno
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
  Pardubice - Č. Budějovice dnes 15 : 00
20240512T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice
Č. Budějovice
  Bohemians - Jablonec dnes 15 : 00
20240512T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians
Jablonec
  Liberec - Teplice dnes 15 : 00
20240512T15 : 00:00+0200
Liberec vs. Teplice
Liberec vs. Teplice
Liberec
Teplice
  Olomouc - Hradec Králové dnes 15 : 00
20240512T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc
Hradec Králové
  Karviná - Zlín dnes 18 : 00
20240512T18 : 00:00+0200
Karviná vs. Zlín
Karviná vs. Zlín
Karviná
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.