Hlavní obsah

Zklamaný Trpišovský: Vyloučení Jurečky? Myslel jsem, že se řeší penalta v náš prospěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jarní ligové premiéře zachránili fotbalisté Slavie výhru nad Jabloncem na poslední chvíli, avšak v dohrávce 17. kola ve Zlíně po vyrovnání domácích na 1:1 rozdílový gól už nepřidali. Kouče Pražanů Jindřicha Trpišovského štvala po překvapivé remíze zejména neubráněná soupeřova standardka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jindřich Trpišovský nemohl být po zápase s výkonem svého týmu spokojen

Článek

„Byla to naše hloupost, že jsme balon po přímém kopu Zlína neodvrátili. Musíme míč z našeho vápna dostat ven, a ne nechat rozběhnutého protihráče hlavičkovat. Potřebujeme takové zápasy jako byl ten ve Zlíně vyhrávat tím, že neinkasujeme. Z několika šancí a závarů v soupeřově šestnáctce jsme předtím bohužel nezvýšili na 2:0. A za nerozhodného stavu jsme už nedokázali zareagovat. Je to pro nás nepříjemná ztráta,“ mrzelo Trpišovského, jehož mužstvo ztrácí nyní na druhém místě tabulky nejvyšší soutěže čtyři body na vedoucí Spartu.

V Baťově městě sehráli slávisté podle něj odlišný zápas než o tři dny dřív doma proti Jablonci. „Jiné byly hlavně terény. Na to, že je únor, vypadal trávník ve Zlíně dobře. Jenže byl měkký a po čtvrthodině to bylo znát. Možná i kvůli tomu jsme tentokrát nehráli tak dobře směrem dopředu. Musíme vzít ovšem taky v úvahu, že Zlíňané organizaci defenzívy oproti začátku sezony notně vylepšili. Obětavě nám zblokovali spoustu střel. I tak jsme ale měli udělat pro výhru víc,“ věděl trenér.

Trpišovský zvolil ve Zlíně systém hry se čtyřmi obránci, mezi nimiž nechyběl navrátilec David Zima. „Nebylo to ještě stoprocentní, ale podal spolehlivý výkon. Chtěli jsme naši defenzívu zpevnit a být silní ve vzdušných soubojích. To se dařilo. Rozhodující míč jsme ale bohužel prohráli,“ vadilo mu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slavie děkují fanouškům

Slávisty v závěru utkání přibrzdilo v rozletu vyloučení útočníka Václava Jurečky, který trefil loktem zlínského Didibu. „Neviděl jsem to dobře. Proběhl tam jeho kontakt s protihráčem, po němž intervenoval videorozhodčí. V první chvíli jsme si mysleli, že se spíš řeší penalta v náš prospěch. Červená karta pro nás byla překvapení,“ přiznal Trpišovský.

V přesilovce se Ševci malou chvíli dokonce radovali z vítězné trefy. Zasáhl ovšem VAR a gól byl kvůli Vukadinovičově ofsajdu vzápětí odvolán. „Nejdřív jsme se domnívali, že to bylo kvůli faulu. Zima tam totiž dostal ránu do hlavy. Měl jsem to skoro přes celé hřiště, ale viděl jsem, že se brankář Mandous chystá rozehrát,“ naznačil, že jeho fotbalisté byli na hřišti hned přesvědčeni, že gól platit nebude.

V urputném duelu plném osobních soubojů skórovaly oba týmy ze standardních situací. Ve Slavii je má teď na starosti nový asistent Trpišovského Milan Kerbr. „Po delší době jsme precizně zužitkovali trestňák ze strany. Milan je hodně aktivní, na trénincích věnuje s hráči standardkám dost času. Jeho přínos pro mužstvo je nesmírně pozitivní,“ chválí nového spolupracovníka.

Po nečekané ztrátě ve Zlíně si budou moct slávisté vylepšit náladu v dalším ligovém střetnutí o víkendu v Karviné. Trpišovský pro toto utkání původně počítal už i s norským záložníkem Zafeirisem. „Nyní to ale vypadá, že na devětadevadesát procent ještě nenastoupí. Podvrkl si nohu, má problém s kolenem. Nemělo by ale jít o nic vážného,“ předpokládá kouč.

Reklama