Hlavní obsah

Výběh divokých fanoušků. Tvrdík s Bořilem fandili Slavii v kleci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak avizoval, tak učinil. Šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík sledoval výhru svého týmu 2:0 v ligovém zápase v Pardubicích ze sektoru pro hosty. Mezi fanoušky ho do kotle doprovodil i zatím stále nehrající kapitán Jan Bořil. Tvrdík předtím sektor kritizoval kvůli tomu, že byl obehnán plotem a sítí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík v kotli s fanoušky Slavie Praha během utkání v Pardubicích.

Článek

Sektor pro slávistické fanoušky v otevíracím duelu na novém pardubickém stadionu byl plný. „Výběh divokých fanoušků," stálo na transparentu, který příznivci sešívaných roztáhli. Reagovali tak na to, jak prostor pro ně určený vypadal a jak se o něm před zápasem debatovalo. Pardubický klub se bránil a prohlásil, že sektor získal takovou podobu na základě zkušeností s chováním fanoušků při ligových zápasech a proto, aby stadion prošel kolaudací a certifikací.

„Smutné a nedůstojné," napsal Tvrdík k fotce sektoru před utkáním. Slíbil, že z něj bude zápas sledovat, a televizní kamery ho také společně s Janem Bořilem v průběhu druhé půle zachytily, jak mezi fandy stojí.

„Když jsem se to dozvěděl, říkal jsem, že je blázen, že tam chce takhle mrznout. Ale ne vážně, je to super gesto. Ukázali jsme, že jsme rodinný klub. Vážím si ho za to," reagoval na Tvrdíkovu přítomnost v kotli slávistický brankář Ondřej Kolář, který je zároveň jeho zetěm. Přímo před ním se ve druhé půli vytáhl skvělým zákrokem proti Leandro Limovi, jehož v obří šanci za jednogólového vedení vychytal.

Co mu řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský? „Že bude mít blbý výhled, že z toho fotbalu moc mít nebude, což mi potvrdil. Ale je dobře, že si to vyzkoušel," podotkl Trpišovský.

„Ale nechci se do těchto věcí úplně pouštět. Važme si lidí, kteří chodí na fotbal. Ať mají komfort, samozřejmě se musí pak i chovat. Nechci za hráče odpovídat. A jsem hlavně rád, že v Pardubicích stadion je. Nějak to vzniklo, není to dobře. Je škoda, že z toho vznikne takové téma. Musíme bojovat o každého fanouška, dělá se spousta věcí. Ale neznám normy, kdo co může ovlivnit," dodal kouč sešívaných.

Reklama