Hlavní obsah

Vydařený Baránkův záskok. S nemocným hlavním koučem Slovácka byl v telefonickém kontaktu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Museli se obejít bez nemocného hlavního kouče Martina Svědíka, přesto vstoupili do nového ročníku první ligy vítězně. Fotbalisté Slovácka zdolali na svém stadionu České Budějovice 4:1. „Získali jsme hodně cenné tři body," liboval si hradišťský asistent Jan Baránek, který měl tentokrát na lavičce Slovácka hlavní slovo. To, že lékaři Svědíka na utkání nepustí, se dozvěděl tři dny před zápasem. „Byli jsme ale v častém telefonickém kontaktu. Už mě něco naučil, a tak jsem se snažil pokračovat v jeho práci," dodal.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu.

Článek

Nápovědu po telefonu měl od Svědíka i během samotného duelu. "I v poločase jsme měli zhruba minutový rozhovor. Sdělil mně, jak to vidí od televize. Nevnímám to tak, že mám ve třiceti za sebou ligový debut v roli hlavního trenéra. Beru to spíš jako vydařený záskok," tvrdil.

Za mimořádně důležité Baránek považoval, že jeho mužstvo po snížení Budějovic na 1:2 z penalty na začátku druhé půle přečkalo bez úhony následný tlak Dynama. „Enormním nasazením, solidní organizací hry v defenzívě i díky troše štěstí jsme přestáli řadu soupeřových standardek i několik šancí. A třetí gól, který poté dal střídající Valenta, nás uklidnil," pochvaloval si.

V kritických okamžicích minimálně třikrát podržel fotbalisty Slovácka ve svém prvním mistrovském duelu po návratu ze Sparty gólman Milan Heča. „Nejtěžší jsem to asi měl při Ondráškově hlavičce. Naštěstí mě trefil," oddechl si.¨

V brance se po delší herní pauze cítil dobře. „Bylo to v pohodě. Kromě toho úseku zápasu, kdy jsme nedokázali udržet vpředu balon, jsme podali slušný výkon. Snad jsme udělali trenérovi Svědíkovi radost. Za těch pět let, co jsem ve Slovácku nebyl, udělal klub obrovský výkonnostní posun," ocenil Heča.

Budějovický kouč Marek Nikl netajil po závěrečném hvizdu značné zklamání. „A to hlavně z výsledku. Navzdory porážce jsme se prezentovali solidní hrou. Jenže fotbal se skládá i z chyb, a my jsme se jich tentokrát bohužel nevyvarovali," připomněl zejména první obdrženou branku po nešťastném Hellebrandově podklouznutí, i čtvrtý gól, který vstřelil Mihálik povedeným lobem z dobrých třiceti metrů.

Hodně ho mrzelo, že Jihočeši nedokázali po přestávce po snížení na 1:2 přidat druhý gól. „Bylo tam hodně závarů a situací, z nichž jsme mohli vyrovnat. Nevyužili jsme je, a místo toho nám Slovácko čtvrt hodiny před koncem trefou z ojedinělé útočné akce opět odskočilo na dvoubrankový rozdíl," štval Nikla zlomový moment, po němž už Hradišťští vedení bez problémů kontrolovali.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články