Hlavní obsah

Vyhlédnutá zahraniční posila Slavie je zpátky doma. Do hry vstoupili Nizozemci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl se v Praze ukázat, ale teď už je vyhlédnutá posila fotbalové Slavie do útoku Oscar Vilhelmsson zpátky doma ve Švédsku. Zda se nakonec bude z Göteborgu stěhovat do Edenu, to ale zatím neprozradil.

Foto: IFK Göteborg

Útočník Göteborgu Oscar Vilhelmsson má nakročeno do Slavie.

Článek

Osmnáctiletý útočný talent se prosadil do základní sestavy IFK Göteborg, kde nastupoval po boku Marcuse Berga a v deseti ligových zápasech vstřelil dva góly.

Podle švédských médií absolvoval Vilhelmsson minulý týden na Slavii zdravotní prohlídku. Český mistr však není jediným zájemcem o služby 188 cm vysokého forvarda. Do hry vstoupily také nizozemské kluby Vitesse Arnhem a Groningen.

Podle švédského listu Aftonbladet by se případná přestupová částka měla pohybovat kolem 20 milionů švédských korun, tedy cca 50 milionů Kč.

„Byl jsem teď na cestách a navštívil jsem pár klubů a zjišťoval jsem, jak to u nich chodí," rozpovídal se Vilhelmsson pro deník Expressen v Kamratgårdenu, kde IFK trénuje. Tentokrát si dokonce zahrál exhibiční zápas proti hokejistům Frölundy.

„Bylo pro mě zajímavou zkušeností vidět, jak fotbal funguje jinde v Evropě. Teď jsem zase zpátky tady (v Göteborgu). Co bude dál, to se uvidí," nechtěl naznačit, kde začne příští sezonu.

„Mým snem ale je hrát v zahraničí. Teď se mi šance nabízí, takže rozhodně nemůžu být nešťastný," uvedl hráč, jenž má v Göteborgu smlouvu do roku 2023.

Reklama

Související témata: