Hlavní obsah

Je to na spadnutí, píší ve Švédsku. Slavia sahá po zajímavé posile do útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Slavia sahá po další posile ze severu Evropy. Podle švédských médií už je v Praze osmnáctiletý talent Oscar Vilhelmsson z IFK Göteborg a přestup je na spadnutí.

Foto: IFK Göteborg

Útočník Göteborgu Oscar Vilhelmsson má nakročeno do Slavie.

Článek

Podle listu Aftonbladet by se případná přestupová částka měla pohybovat kolem 20 milionů švédských korun, tedy cca 50 milionů Kč.

188 centimetrů vysoký forvard zažil průlom na vrcholné scéně ve Švédsku už minulou sezony, kdy coby 17letý teenager vstřelil v Allsvenskan dva góly ve čtrnácti zápasech. Na jaře přidal další dva góly a zdá se, že tím pro něj angažmá v Göteborgu končí.

Podle švédské Discovery+ sport odletěl Vilhelmsson do Prahy, kde má absolvovat zdravotní prohlídku a podepsat kontrakt. Informaci potvrdil i Aftonbladet, jenž ale zároveň uvádí, že ve hře je ještě jiný klub z Nizozemska.

Aftonbaldet také připomíná, že český vicemistr Slavia má se skandinávským trhem dobré zkušenosti.

V kádru má už jiného Švéda, bývalého reprezentanta do 21 let Aihama Ousou. A angažovala také dva Dány, z nichž jeden, obránce Alexander Bah už míří do Benfiky Lisabon za zhruba 198 milionů Kč.

„Baha přitom Slavia kupovala za zhruba stejnou částku (jako nyní Vilhelmssona) v lednu 2021 ze Sønderjyske. Český klub zřejmě doufá, že i v tomto případě se budou věci vyvíjet podobně," dodává Aftonbladet.

Reklama

Související témata: