Hlavní obsah

Výhra i varovný prst. V anglickém týdnu se bude Svědík řídit zdravotním stavem hráčů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střízlivá spokojenost. Tak by se daly vyjádřit pocity trenéra fotbalistů Slovácka Martina Svědíka po domácí výhře v domácím ligovém duelu nad předposlední Karvinou (2:0). Potěšily ho tři body, výkon hradišťského mužstva zejména po přestávce však nebyl zdaleka podle jeho představ.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík na archivním snímku

Článek

„Jsem hlavně rád, že jsme zápas zvládli vítězně a rehabilitovali se za předchozí vysokou porážku na Spartě. Mám radost, že jsme udrželi čisté konto. Hru však musíme příště vylepšit,“ měl jasno Svědík.

Druhý poločas, v němž převzal trápící se nováček nejvyšší soutěže místy iniciativu, bere jako varovný prst. „Polevili jsme, za což by nás kvalitnější soupeř zřejmě potrestal,“ domnívá se náročný kouč.

Svědíkovi se naopak zamlouval úvod střetnutí, v němž si Hradišťští rychle vypracovali dvougólový náskok. „Začátek byl z naší strany vynikající. Kluci hráli přesně to, co měli,“ našel slova chvály. „Jenže postupem času jsme jako by vypnuli. Dostupování ani organizace hry nám nefungovaly,“ vadilo mu.

I tak mohli fotbalisté Slovácka přidat třetí branku a zápas definitivně rozhodnout. „Bohužel jsme některé nadějné akce přehráli nebo jsme šanci neproměnili. Mrzí mě to, protože to mužstvo sráží,“ posteskl si Svědík.

Velká komplikace mohla pro Slovácko nastat v 67. minutě, kdyby hradišťský kapitán Kadlec nevykopl na brankové čáře míč po střele střídajícího Ivána. „Pokud bychom inkasovali, byla by to značná nepříjemnost. Pro vývoj utkání to byl nesmírně důležitý moment. Kadlec se zachoval důsledně, tu situaci dohrál až do konce,“ ocenil duchapřítomnost lídra týmu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Slovácko si bez problémů poradilo s Karvinou

Svědík hned přemýšlel, jak přistoupí k náročnému anglickému týdnu, v němž bude Slovácko nejprve ve středu hostit v domácím poháru druholigovou Duklu a za další tři dny pak pocestuje mužstvo z Uherského Hradiště k ligovému duelu do Jablonce.

„Zařídíme se podle zdravotního stavu hráčů. Trápí nás chřipky a nějaké virózy. Navíc máme pár starších kluků, kteří tři zápasy za týden neodehrají v potřebné intenzitě,“ přemítal trenér, jenž postrádá dlouhodobé marody Kohúta s Břečkou. K nim nově přibyl s pochroumaným ramenem Mihálik.

Fyzickou kondici zatím pořád dohání urostlý útočník Cicilia, který se poněkud nečekaně před sezonou do moravského klubu vrátil. Proti Karviné nastoupil až na závěrečných pět minut. „Přišel s kondičním handicapem, a ten stále dohání. Věřím, že se do toho rychle dostane. Možná dostane delší příležitost ve středu v poháru,“ uvažoval Svědík.

Související témata:
  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.