Hlavní obsah

Výhra nad Zlínem? Našim fanouškům se půjde líp do práce, usmívá se kapitán Slovácka Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doma si v lize už dvakrát za sebou neužili vítězný pokřik. Po nezdaru s Olomoucí a plichtě s Mladou Boleslaví touží fotbalisté Slovácka v sobotním prestižním derby se Zlínem už konečně bodovat na svém hřišti naplno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Slovácka Michal Kadlec.

Článek

Ostře sledovaný duel blízkých soupeřů začne na hradišťském stadionu v 15 hodin. „Jsme favority, avšak stát se může cokoliv,“ varuje kapitán Slovácka Michal Kadlec, který vynechal středeční pohárový duel svého týmu na hřišti divizní Hlubiny, jíž jeho parťáci nasázeli osm gólů. „Šetřil jsem kotník, který mě trochu zlobí. Kluci zvládli pohár velmi dobře. Se Zlínem to ovšem bude docela něco jiného. Liga je úplně odlišná soutěž,“ má jasno.

Bývalý reprezentační obránce v minulosti zažil ve sparťanském dresu derby se Slavií, jako hráč Fenerbahce Istanbul podstupoval při svém tureckém angažmá bitvy s Galatasarayem či Besiktasem a v Německu si užil souboje Leverkusenu s Kolínem nad Rýnem, kde při bundesligovém angažmá bydlel.

Po návratu do mateřského klubu si Kadlec užívá v posledních sezonách atmosféru zápasů o vládce Zlínského kraje. „Vím dobře, jak jsou naše vzájemné duely pro příznivce obou klubů neskutečně důležité. Ti naši skandovali po domácím utkání s Boleslaví i minulý týden po zápase v Pardubicích, ať určitě Zlín porazíme. Mnozí z nich mají v zaměstnání kolegy, kteří fandí Ševcům, a půjde se jim v pondělí do práce mnohem líp, když vyhrajeme. Uděláme maximum, abychom jim to dopřáli. Vždyť rivalita je obrovská,“ usmívá se hradišťský lídr.

Fotbalisté Slovácka jsou po šesti kolech nejvyšší soutěže v tabulce čtvrtí se sedmibodovým náskokem na čtrnáctý Zlín. Ve čtyřech posledních střetnutích navíc Ševce pokaždé doma porazili. „Jenže derby jsou specifická. Se zlínskými kluky se většinou dobře známe. Je to pro obě mužstva pikantní duel. I pro nás hráče je strašně důležité v takovém zápase uspět. Věřím, že se nám to povede,“ netají se Kadlec velkou touhou po vítězství.

Ví, že celek z Baťova města minulý víkend dosáhl v zápase s Teplicemi na premiérovou výhru v tomto ligovém ročníku. „Zlíňané mají v týmu mladé a slušně rychlostně vybavené borce. My na ně budeme ale dobře nachystaní. Utkání musíme zvládnout,“ předsevzal si.