Hlavní obsah

Vyhrát domácí pohár a prohnat pražská S. Kvalitu máme, ujišťuje Kalvach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká transakce mezi Slavií a Plzní vévodí domácí fotbalové burze. Sešívaní získali z Viktorie reprezentačního brankáře Jindřicha Staňka, opačným směrem kromě doplatku poslali také mladé záložníky Matěje Valentu a Lukáše Červa. Zkušený Lukáš Kalvach tak dostal ve středu pole konkurenci. „Přišli kvalitní mladí hráči, ve svých klubech převáděli dobré výkony. Je dobře, že jsou tady. S kluky jsme toho zatím moc nestihli, poprvé jsme se sešli všichni v pondělí. Přivítáme je dobře,“ slibuje Kalvach.

Víme, že kvalitu máme, je přesvědčený Lukáš Kalvach. Jednoznačný cíl je vyhrát Mol Cup, to je cesta do EvropyVideo: Sport.cz

 
Článek

Viktoriáni se dali do práce. Úvodní trénink proběhl v sedmistupňovém mrazu.

„Na přípravu se ochladí, klasika… Hned první trénink byl výživný. Během 14 dnů se dobře nachystáme, ve Španělsku už budeme jenom ladit herně,“ těší se Lukáš Kalvach na soustředění do tepla.

Po čtyřech letech branku Viktorie opustil Jindřich Staněk, místo něj se z ďolíčku vrátil Martin Jedlička.

Fotbalisté Plzně mají za sebou první společný trénink, v minus sedmi stupních. Nováčci ještě dodělávali testyVideo: Sport.cz

„Je to zvláštní, Jindra k nám patřil. Přišli jsme o velkou oporu. Ale tak to je, odešel, musíme se s tím srovnat,“ neskrývá záložník, že si na výraznou změnu musí nejprve zvyknout.

Na žádný sentiment není čas, Plzeň má velké cíle. „Vždycky nejvyšší, hrajeme tři soutěže. Reálně přemýšlíme jinak. Podle soupeře uvidíme, kam dojdeme v Konferenční lize. Pokusíme se vyhrát MOL Cup, o němž se říká, že je nejkratší cestou do Evropy. V lize nám špice utekla, ale budeme se chtít udržet nahoře a pokusit se pražská S potrápit,“ plánuje Kalvach.

Plzeň po odchodu Jindřicha Staňka. Je to zvláštní, ale musíme se s tím srovnatVideo: Sport.cz

K nováčkům patří ještě další záložník Cheick Souaré z Vyškova. Na zkoušku přišel estonský útočník Alex Tamm. Kádr bude opět silný.

„Víme, že kvalitu máme, posílili jsme. Jde o to, aby příprava proběhla dobře, bez zranění, abychom se co nejlíp nachystali. S příchody máme sílu ještě větší. Jaro, doufám, bude úspěšné,“ maluje si Kalvach.

Telepatie? Vždycky, když jsem v minulosti přijel do Plzně, měl jsem pocit, že tady někdy budu působit, přiznává Matěj ValentaVideo: Sport.cz

Posilou je de facto také Rafiu Durosinmi. Na podzim se vážně zranil, v zimě mu krachl přestup do Frankfurtu. S kanonýrem už se počítá pro soustředění ve Španělsku.

„Rafi prokázal, že je kvalitní, v závěru podzimu nám chyběl,“ je rodák z Olomouce rád, že útočník z Nigérie je zpátky ve Štruncových sadech.

Sparta a Slavia v čele tabulky třetí Plzni odskočily. Viktoria tak půjde do ligového jara v relativním klidu.

„Mediálně to tak bude, ale tlak je na nás vždycky. Možná se nám do jara půjde líp, budeme je honit, nebudeme muset hájit první místo,“ přikyvuje Kalvach.

Reklama