Hlavní obsah

Koubek: Odchod Staňka do Slavie? Nevidím to jako oslabení, pro Plzeň je to dobrý obchod!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Během dovolené musel zkousnout ztrátu jedničky Staňka, smiřoval se i s odchodem klíčového útočníka Durosinmiho. Nakonec kromě reprezentačního brankáře, který přestoupil do Slavie, má trenér Plzně Miroslav Koubek pro jaro všechny důležité persony z podzimu v dispozici i pro jaro. „Jsme na tom kádrově dobře,“ uvedl Koubek po pondělním tréninku, kterým Viktoria zahájila zimní přípravu.

Odchod Staňka do Slavie? Nevidím to jako oslabení, je to dobrý obchod, říká trenér Plzně Miroslav KoubekVideo: Sport.cz

 
Článek

I přes ztrátu Staňka jste s podobou kádru spokojen?

Příchody současný kádr oživily, jde o dobré okysličení. Kluci ze Slavie, záložníci Valenta a Červ, zvýšili konkurenci ve středu pole. Tohle je potěšitelné. Uvidíme, jak to bude u hráčů, co za sebou tolik nemají. Mám na mysli záložníka Souarého z Vyškova a estonského útočníka, který přišel na zkoušku. Každopádně platí, že nejpozitivnějším zásahem do kádru jsou příchody Červa a Valenty.

Oba jsou součástí transferu Staňka do Slavie. Strávil jste jeho odchod?

Když odejde brankář, který je v nároďáku, může se to na první pohled zdát jako oslabení. Jestli to tak bude, ukáže čas. Návrat Jedličky z Bohemky ale oslabení vyřešil. Máme důvěru v aktuální trojici.

Ohledně odchodu Staňka se však mělo spíš za to, že půjde do zahraničí. Takhle posílil konkurenční klub…

Od chvíle, co jsem v létě přišel, jsem slyšel, že Staněk má slíbený odchod. Pokud přijde nabídka, která bude zajímavá pro něj i pro klub. Žil jsem s tím, že taková situace může nastat. Trochu mě překvapilo, že jde do českého klubu, myslel jsem, že odejde do zahraničí. Z ciziny ale žádná nabídka nepřišla. Slavia je pro něj asi zajímavá. Mě ale spíš zajímalo, co z toho vyplyne pro Plzeň po sportovní stránce. V tuto chvíli to vypadá jako dobrý obchod.

Fotbalisté Plzně mají za sebou první společný trénink, v mínus sedmi stupních. Nováčci ještě dodělávali testy.Video: Sport.cz

Naopak zůstává útočník Durosinmi, který se zotavuje z operace kolenních vazů. Jeho přestup do Frankfurtu se zdál jistý. Jak jste vnímal, co se kolem něho dělo?

V podstatě tak, že je jednou nohou pryč. Nebudu zakrývat, postupem času jsem se smiřoval, že ho ztratíme. Je tady. Má individuální plán, měl by s námi odletět na herní soustředění do Španělska. Nedokážu ale říct, kdy se vrátí, šlo by o hádání z křišťálové koule. Uvidíme, jaký bude vývoj. Jestli se vrátí onen měsíc, nebo jiný měsíc, nedokážu říct.

V kádru máte 28 hráčů. Připouštíte ještě nějaké změny?

Žádného hráče nevyháním. Otázkou je nespokojenost některých kluků, kteří mají nižší herní vytížení. Tohle je ale v každém silném mužstvu. Konkurence je zdravá, je hnacím motorem. Každý se s ní musí vyrovnat. Kdyby bylo po mém, žádného hráče bych nepouštěl.

Zahrnujete mezi nespokojené hráče záložníka Vlkanovu, u kterého se řeší hostování v Polsku?

Ano. Necítil, že dostal na hřišti tolik minut, co by si představoval. Bylo mu vyhověno.

Jaké jsou vaše cíle pro jaro? V lize jste třetí, nadále jste ve hře v MOL Cupu i v Konferenční lize.

Klademe nejvyšší důraz na všechny soutěže. V lize máme silného protivníka na naší úrovni, kterým je Slovácko. Hlídáme si záda. Známe odstup, který máme na pražská S. Je velký. Třetí místo bereme, budeme si ho hlídat. Tohle je jedna výzva. Co se týká MOL Cupu, pokusíme se ho vyhrát. Jde o tři zápasy. A Konferenční liga? Počkáme si na los osmifinále, uvidíme, jaká bude naše pozice. Byli bychom rádi, kdybychom v osmifinále neřekli poslední slovo.

Reklama

  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Slavia - Plzeň zítra 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články