Hlavní obsah

Vyhrocený závěr v Pardubicích! Strkanice, červená pro fyzioterapeuta. Baníkovci rasisticky uráželi

Červené karty pro trenéry nejsou ničím výjimečným. V utkání Pardubic proti Baníku Ostrava (1:1) ale tmavý kartónek z kapsičky sudího Petra Hocka vyfasoval netradičně fyzioterapeut hostí Radek Havala. Příčina? Zřejmě dohrávka rozmíšky mezi brankářem Východočechů Florinem Nitou a kotlem Baníku, která nabrala na rozměrech až po ukončení zápasu. Hostující fanoušci poté navíc gólmana soupeře počastovali pokřiky s rasistickým podtextem. Ostravský kotel křičel na rumunského brankáře "cikáne".

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fanoušci Baníku Ostrava. Archivní foto

Článek

„Viděl jsem, že Nita zdravil naše diváky, jen nevím jakým stylem. Náš člen realizačního týmu se vůči tomu ohradil," popisoval vyhrocenou situaci kouč Baníku Pavel Hapal. Do strkanice se přitom zapojil i jeho protějšek David Mikula, který na lavičce Pardubic nahradil distancovaného Radoslava Kováče.

„Nevím přesně, co se stalo. Jen jsem viděl, že se tři lidé z lavičky Baníku rozeběhli za Florinem, takže to byla spíše jen taková reakce, snaha uklidnit situaci. Chtěl jsem se za něj postavit, ale rychle se to uklidnilo, nejednalo se o nic divokého," podělil se Mikula o svůj pohled na věc.

A měl pravdu, postrkující se hlouček, který čítal hráče, náhradníky i členy realizačního týmu obou celků, se po červené kartě pro Havalu skutečně brzy rozprchl. Kaňka na celé situaci tak zůstává jen jediná. Brankář Nita, který podle slov kouče Baníku rozdmýchal svou gestikulací emoce, byl poté ze strany fanoušků soupeře počastován rasistickým pokřikem. Chování podporovatelů Baníku tak možná bude stát samotný klub nějakou tu pokutu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články