Hlavní obsah

Výhrou nad Spartou si hráči vzali odpustek. Ale štve mě, že nejsme v šestce, řekl olomoucký kouč Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nebe a dudy. Po propadáku s Hradcem Králové (0:3) v minulém kole povstala fotbalová Olomouc ve středu k báječnému představení proti Spartě. Favorita, který si před duelem na Hané dělal ambice na titul, porazila 2:0. „Naše vítězství bylo naprosto zasloužené. Jsem moc spokojený," zářil po utkání kouč Sigmy Václav Jílek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Sparťanský brankář Milan Heča zasahuje v Olomouci.

Článek

Hanáci na Pražany vlétli, o výsledku rozhodli v úvodních jedenácti minutách. Po trefách Breiteho a svátečního střelce Beneše vedli 2:0, s přehledem tento výsledek už udrželi. „Úvod byl z naší strany fantastický. Plánovali jsme, že budeme agresivní, aktivní. Musím říct, že s námi šlo i štěstí, střely si našly správné místo," lebedil si Jílek.

Když Sigma přežila menší tlak Sparty v úvodu druhého poločasu, byl prý už klidný. „Od pětašedesátém minuty jsem byl přesvědčený, že vyhrajeme. Sparta byla strašně málo nebezpečná, velmi dobře jsme ji eliminovali. Kluci byli dozadu poctiví," pochvaloval si olomoucký trenér, pro kterého jsou zápasy se Spartou pikantní. Vedl ji od května 2019 do února 2020.

„Vítězství nad Spartou není cennější z pohledu, že jsem jí trénoval. Ale z pohledu, že společně se Slavií a Plzní patří mezi top tři týmy v české lize. Se všemi jsme odehráli velmi dobré zápasy. Byl bych rád, kdybychom takto přistoupili ke všem utkáním. Je to však složité. Hráči měli zvýšenou motivaci. Samozřejmě, že i z mé strany přijde něco do kabiny, protože jsem působil na Letné," podotkl Jílek.

V obou gólech měl prsty záložník Breite. První dal střelou zpoza šestnáctky, na druhý přihrál Benešovi. „Mít v jedenácté minutě gól a asistenci je pro mě hodně netypické," citoval Breiteho klubový web. Také on si pochvaloval, jak mužstvo zareagovalo na špatný výkon s Hradcem Králové v uplynulém kole (porážka 0:3). „Proti Hradci jsme vyhořeli. Jsme rádi, že jsme to dokázali odčinit. Vítězství nad Spartou se vždycky cení," radoval se olomoucký záložník.

Hanáky bude kolaps s Hradcem mrzet ještě dlouho. Pokud by totiž Votroky porazili, týkala by se jich nadstavba o titul. Takhle budou soutěž dohrávat v prostřední skupině. „Za Hradec jsem hráče hodně káral. Nepředvedli nic. Ale může se stát. Jsem rád, že k utkání se Spartou přistoupili lépe. Měli zvýšenou motivaci, koupili si odpustek. Ale štve mě, že nejsme v šestce. Za mě jsme tam být měli," prohlásil Jílek.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.