Hlavní obsah

Výprask Horejše namíchl. Musíme si s týmem sednout

České Budějovice

Měli sice silného soupeře, přesto je pro ně výsledek generálky na ligový restart varovný. Fotbalisté Dynama doma prohráli s Viktorií Plzeň hladce 1:4. „Musíme si s týmem sednout, zápas si rozebrat, a hlavně si říci, kde jsme ve hře měli jaké rezervy,“ reaguje na výprask David Horejš, trenér Českých Budějovic.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva trenér Českých Budějovic David Horejš a jeho asistent Jiří Kohout.

Článek

Respektuje kvality soupeře, cítí však zklamání.

„Začali jsme velmi dobře. Naším cílem bylo hrát náročně, protože na Plzeň se takto hrát musí. Díky dobrému presinku jsme se dostali do vedení a měli další šance. Zápas jsme si ale prohráli sami. Plzeň má výborné mužstvo, které dokáže potrestat každou chybu," hodnotí David Horejš na klubovém webu.

Utkání se hrálo před zcela prázdnými tribunami, jak to bude také za týden proti Liberci.

„Samozřejmě bylo znát, že se hraje bez diváků, ale i tak se hrál fotbal ve slušném tempu. Nutno ale dodat, že tomu hodně pomohl právě soupeř, který ukázal velkou kvalitu," přemítá kouč.

„Na konci prvního poločasu jsme měli velkou šanci srovnat skóre, ale bohužel Pavel Šulc nedokázal přesně zakončit. Po přestávce jsme se také dostali do dalších šancí, avšak místo vstřeleného gólu jsme naopak inkasovali. Plzeň nám odskočila, a to už pak bylo velmi těžké..."

Tři citelné ztráty

Jihočeši nemohli nastoupit kompletní. „Moc jsem litoval, že nám chyběli tři klíčoví hráči základní sestavy Javorek, Mršič a Schranz, což pro nás byla opravdu velmi citelná ztráta. Neříkám, že máme slabý kádr, ale tihle tři jsou pro naši hru důležití a těžko je nahradíme. Musíme dělat vše, aby alespoň jeden z nich byl příští středu k dispozici," přeje si Horejš.

Před duelem s Libercem si s hráči promluví. „Proti Plzni jsme odehráli dobrých pětadvacet minut, avšak to je málo. Musíme se připravit tak, abychom dobrý výkon předvedli celých devadesát minut. Jen tak můžeme proti Liberci uspět," burcuje kouč Dynama.

Reklama

Související témata: