Hlavní obsah

Vystřelil Ligu mistrů, teď Kliment v Plzni končí

Dva roky a dost. Fotbalový útočník Jan Kliment končí v Plzni, kde mu v červnu vyprší smlouva. Muži, který se do historie klubu zapsal zlatým gólem proti Karabachu v play off Ligy mistrů, Viktoria nový kontrakt nenabídla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kliment z Viktorie Plzeň během utkání s Bayernem Mnichov

Článek

„Honza se nesmazatelně zapsal do historie klubu. Na jeho gól proti Karabachu se nedá zapomenout. Nyní jsme se ale rozhodli, že půjdeme jinou cestou. Chtěli bychom mu poděkovat za dvouletou úspěšnou spolupráci, popřát hlavně pevné zdraví a mnoho úspěchů v další kariéře,“ citoval klubový web sportovního ředitele Daniela Koláře.

Klimenta během působení v Plzni limitovala četná zranění, přesto v Doosan Aréně zanechává hlubokou stopu. V létě 2022 obstaral v odvetě závěrečného předkola Ligy mistrů vítěznou trefu s ázerbájdžánským Karabachem (2:1). Díky výhře se Viktoria kvalifikovala do základní skupiny. Stovky milionů korun na bonusech od UEFA znamenaly odvrácení hrozby bankrotu, který se nad klubem vznášel.

„Chtěl bych poděkovat všem fanouškům i celému klubu za krásné a nezapomenutelné chvíle, které jsme tady za dva roky prožili. Zahrát si Ligu mistrů je snem každého hráče, každého kluka a já jsem si to tady splnil. Našel jsem si tady i spoustu kamarádů, které vždy rád uvidím a přeju Viktorce i nadále co nejvíce úspěchů,“ uvedl Kliment. Celkem za dva roky odehrál za Viktorku 56 zápasů, včetně gólu do sítě Bayernu Mnichov ve skupině Ligy mistrů, v jejím dresu vstřelil 9 branek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.