Hlavní obsah

Vystřelil Plzni výhru, za gól se Hradci omluvil. Vím, kdo mě vychoval, vysvětloval Pilař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První gól po druhém návratu do Plzně. A hned vítězný. Navíc proti Hradci Králové, kde fotbalově vyrůstal. Záložníkovi Viktorie Václavu Pilařovi stačilo 21 minut, aby rozhodl sobotní prvoligový duel v přechodném azylu Votroků na stadionu v Mladé Boleslavi (2:1).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Pilař se fanouškům Hradce omlouvá za vstřelenou branku.

Článek

„Byl jsem ve správný okamžik na správném místě," řekl Pilař v rozhovoru pro klubový Facebook. Branku mu nachystal taktéž střídající Kopic, který se proháčkoval do malého vápna a levačkou přihrál Pilařovi pod sebe. Ten se zblízka nemýlil. Vítěznou trefu z 84. minuty neslavil, směrem k hradeckému kotli vyslal omluvné gesto. Z úcty k mateřskému klubu.

„Vím, kde mě vychovali. Ale zase, měl jsem radost, že jsem pomohl ke třem bodům. Tohle je prostě fotbal, teď jsem v Plzni," podotkl 33letý záložník, který měl pro soupeře jen slova chvály. Ocenil ho za heroický výkon, který podal při více než hodinovém oslabení za vyloučení Smrže.

Hradecký obránce v 29. minutě fauloval Chorého, který by postupoval sám na bránu. Chorý vzápětí hlavou přivedl úřadující mistry do vedení, ještě do přestávky ale oslabení Votroci díky Kubalově pohotové teči vyrovnali. Jejich odpor zlomil až v závěru právě Pilař.

„Co Hradec převedl, klobouk dolů, s jakým nasazením do toho chodil. Hrál výborně i v deseti. Ale zvládli jsme to, máme tři body," řekl Pilař. Plzeň už ve středu čeká úvodní duel play off Ligy mistrů s Karabachem na národním stadionu v Baku. Pomůže jí vydřené vítězství nad výtečným Hradcem, ve kterém Viktoria notně protočila sestavu?

„Určitě je tahle výhra povzbuzující. Někteří kluci toho mají v nohách víc, ale máme kvalitní, široký kádr. Musíme zápasy zvládat týmově, což jsme proti Hradci potvrdili," uzavřel hrdina sobotního zápasu.

Reklama

Související témata: