Hlavní obsah

Vystřílí si Šulc pozvánku do reprezentace? Největší meta, ale nepřemýšlím nad tím, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáct zápasů, sedm gólů, průběžné druhé místo v tabulce střelců. Takovou bilanci byste u fotbalového záložníka Plzně Pavla Šulce možná nečekali. Ale šikovný hráč s jednatřicítkou na zádech patří k tahounům Viktorie, naposledy dvěma zásahy řídil výhru Západočechů 3:1 v dohrávce v Mladé Boleslavi. „Jsem za to rád, nějak na to ale nekoukám. Důležité je, že jsme získali tři body a po delší době jsme vyhráli v lize,“ pravil skromně Šulc.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz
Článek

Šulc je v ráži. „Vážím si ho velice. Možná by bylo dobré zamyslet se ohledně něj i v jiných sférách,“ velebil trenér Plzně Miroslav Koubek dvaadvacetiletého střelce po tříbodovém zápisu v Mladé Boleslavi. Jiné sféry jsou míněny reprezentace? „Já to neřekl,“ usmál se zkušený stratég.

Reprezentace má pro letošek padla, příští sraz je v březnu, ještě se ani neví, kdo bude trenérem. Je těžké spekulovat o Šulcových nadějích, zvlášť když do středu zálohy a obecně do ofenzivy je pro národní tým hodně adeptů.

Plzeňský pracant se na to ani neupíná. „Reprezentace je největší metou, kterou může fotbalista dosáhnout. Ale nepřemýšlím nad tím. Jestli nominaci dostanu, budu rád. Když ne, svět se nezboří,“ shrnul věcně.

Proměna plzeňského Pavla Šulce a jeho hattrick. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Může si užívat pohody, kterou má, i plzeňské ligové výhry po měsíci. První gól proti Boleslavi vstřelil v 5. minutě, po rohovém kopu se k němu dostal míč na zadní tyč, Tomáš Chorý mu předtím odclonil protihráče. „Řekli jsme si, že půjdu na zadní tyč. Bylo trošku štěstí, že míč ke mně propadl,“ popsal Šulc.

Druhou branku vstřelil v 51. minutě, na druhý pokus procpal míč za brankáře Matouše Trmala. Pokračuje v úspěšné sezoně, dokazuje, že už není jen paličem. Produktivita u něj výrazně stoupá.

„Už v minulé sezoně jsem dal pět gólů z pozice wingbeka. Teď jsem zpátky ve středu. V zakončeních si věřím, snažím se to brát i víc na sebe. Jsem hrozně šťastný. Doufám, že to tak bude pokračovat,“ líčil Šulc.

Z kraje hřiště, kde nastupoval na hostování v Jablonci, se posunul do středu pole a výš. Kmitá pod útočníkem, momentálně pod Chorým. „Choras je schopný vyhrát velké množství soubojů, Kalvi (Lukáš Kalvach) s Buchičem (Pavel Bucha) to za mnou čistí. Kluci odvádějí do defenzivy skvělou práci. Celkově je náš výkon dobrý,“ zmínil borec, o jehož přínos se Plzeň může hodně opřít.

  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.