Hlavní obsah

Vztek a zlost jako motivace. Mejdr cítí, že Sparta musí derby rychle napravit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První pražské derby v ligové sezoně vítěze nepoznalo. Fotbalisté Sparty s Bohemians 1905 remizovali 1:1. Oba týmy bodovaly ve čtvrtém z pěti utkání sezony nejvyšší soutěže, Letenští však po třech kolech nevyhráli a neúplnou tabulku vedou před mistrovskou Plzní jen díky lepšímu skóre. „Začali jsme hrát pozdě,“ netají obránce Jan Mejdr, že derby se Spartě nevyvedlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Mejdr ze Sparty Praha a Jan Kovařík z Bohemians během derby.

Článek
Fotogalerie

Další domácí ztráta. Po úvodní porážce s Libercem jen remíza s Bohemkou. Letenští vítají, že se ve zklamání z derby nebudou babrat moc dlouho. Již v úterý je ve vloženém kole čeká utkání v Jablonci.

„Jednoznačně jsem rád, že brzy bude šance bodovou ztrátu odčinit. Cítíme, že to byla ztráta. Chceme to co nejdřív napravit, využít vztek, nějakou zlost, motivaci a rozhodně to přenést do dalšího utkání, kdy to chceme co nejdříve zlomit," líčí Jan Mejdr v rozhovoru pro klubovou televizi.

Sparta remizovala poprvé v sezoně. Klokani se brzy dostali do vedení, domácí vyrovnali na začátku druhé půle. Jenže tentokrát už další góly, jako třeba v minulém kole v Mladé Boleslavi, nepřišly.

„Začali jsme hrát pozdě. Nedokážu hned z hlavy po utkání identifikovat, čím to bylo. Rozdíl mezi první a druhou půlí byl úplně jednoznačný. V kabině jsme si něco řekli, ale měli jsme takhle hrát už od začátku. Z brejku dostaneme gól a potom se to strašně těžko dohání," žehrá letní posila z Hradce Králové.

O poločase si Letenští v kabině řekli, že je třeba víc roztáhnout hru.

„S Casperem (Höjerem) jsme se vytáhli víc nahoru, nechali jsme místo pro střední záložníky, kteří si tam odskakovali. Tím pádem oni zůstali v pěti vzadu. Chtěli jsme tam posílat víc centrů. Bohužel to nikoho nenašlo, včetně mých," líčí Mejdr sebekriticky.

Sparta měla výrazně vyšší držení míče. Chyběla jí ovšem finální fáze.

„Když budu mluvit za sebe, někdy byl centr příliš vysoký. Potom jsem při centru třeba trefil předního hráče. To byly z mé strany chyby. Měli jsme nějaké šance, možná nám při nich chybělo trochu štěstí, nebo jsme si za tím měli víc jít," lituje Mejdr.

Reklama

Související témata: