Hlavní obsah

Za Hradec musel v přípravě nastoupit také asistent trenéra Šmarda

Fotbalisty Hradce Králové trápí na soustředění v Turecku zdravotní problémy. Kvůli tomu musel trenér Václav Kotal do dnešního přípravného utkání proti Astře Ploješť postavit i svého jednačtyřicetiletého asistenta Michala Šmardu. Ten nakonec při porážce 1:2 odehrál celých 90 minut.

Článek

Hradec má se zdravotním stavem hráčů problémy téměř celou přípravu. Na finálové zápasy Tipsport ligy měl k dispozici jen 14 fotbalistů. A zlepšení nepřišlo ani v Turecku, kam odjel kádr 22 hráčů, ale jen 18 z nich může naplno trénovat. Proto aby byla rozložena zátěž rovnoměrně mezi celý tým, musel dnes na hřiště i Šmarda.

Bývalá dlouholetá opora Hradce, Olomouce, Sparty, Blšan a Žižkova ukončila kariéru v květnu 2008. Následně Šmarda nastoupil v Hradci jako asistent. Nadále se však udržuje ve formě, což potvrdil nyní, když zvládl celý zápas. Mrzet ho může jen porážka.

Hradec dlouho mohl pomýšlet na remízu, poté co na rychlý gól soupeře brzy odpověděl Jedunov, který se v přípravě trefil už počtvrté. Čtvrt hodiny před koncem ale rumunský klub rozhodl z penalty.

Hradec Králové - Astra Ploješť (Rum.) 1:2 (1:1)
Branky: 14. Jedunov - 6. Liviu, 75. Kehinde z pen.
Sestava Hradce: Lindr - J. Dvořák, Fukal (46. Hochmeister), Šisler (61. Zelený) - Holeš, Janoušek (46. Fischer), Jedunov (46. Mrázek), Šmarda - Schwarz, Štěpán, Malinský. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: