Hlavní obsah

Zájem byl, ale Jurečka zůstává. Soustředím se na Slovácko, tvrdí nejlepší podzimní ligový kanonýr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už nyní vstřelil tolik gólů, co loňský nejlepší střelec Slovácka Kliment za celou sezonu. Sedmadvacetiletý hradišťský útočník Václav Jurečka vévodí pro mnohé nečekaně po podzimu s deseti trefami společně s plzeňským Beauguelem pořadí nejlepších kanonýrů nejvyšší fotbalové soutěže. Má značnou zásluhu na tom, že moravské mužstvo figuruje v tabulce na skvělé čtvrté příčce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Jurečka ze Slovácka.

Článek

Je vaše výtečná střelecká forma překvapením i pro vás?

Kdyby mi to někdo předpověděl před sezonou, bral bych to samozřejmě všemi deseti. Loňskou letní přípravu jsem absolvoval po covidovém onemocnění, a necítil jsem se úplně nejlíp. I tak jsem se ale hned zkraje prvoligového ročníku dostával do spousty šancí, avšak zpočátku jsem jich dost zahazoval. Nepanikařil jsem, a snažil se na sobě dál pracovat. Postupem času mi to začalo padat. Hodně se mi povedly zejména poslední dva podzimní duely s Hradcem a Jabloncem. Musím ovšem dodat, že těžím z práce celého týmu.

Zaznamenal jste po skončení podzimu zájem z jiných klubů?

Něco jsem si v novinách přečetl. Nějaký zájem byl. Já to ale neřeším. Soustředím se na Slovácko, jsem tady naprosto spokojený. Nikam se z Hradiště odcházet nechystám.

Jaké si tedy dáváte s hradišťským celkem pro jarní část první ligy cíle?

Nejdřív musím ve zdraví zvládnout náročnou zimní přípravu. (úsměv). Pod trenérem Svědíkem jsem ji absolvoval už před rokem, a tak vím, co to obnáší. Věřím, že budeme na premiérový jarní duel s Pardubicemi velmi dobře připraveni a navážeme na povedený podzim.

Vaší hlavní ambicí bude udržet se na současném čtvrtém místě?

Přesně tak. A pokusíme se prohnat i Slavii, Plzeň a Spartu. Na podzim jsme dokázali, že umíme zvládat velká utkání se silnými celky.

Stanovil jste si gólovou metu za celou sezonu?

Ano. Číslo mám napsané na papírku doma. Veřejně ho ovšem prozrazovat nechci. Ale i kdybych už na jaře žádnou další branku nepřidal a Slovácku se přesto dařilo, budu i tak spokojený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Václav Jurečka a Michal Kohút ze Slovácka a Pavel Bucha z Plzně.

Koruna pro krále ligových kanonýrů vás neláká?

Nebudu říkat, že mi taková myšlenka občas hlavou neproběhne. Na něco takového se ale rozhodně nesmím upínat, mohlo by mě to svazovat.

Kromě ligy se můžete do předkola evropského poháru probojovat i z MOL Cupu...

Já si finále domácího poháru zahrál v roce 2017, avšak s Opavou jsme tehdy v Olomouci podlehli o gól Zlínu. Strašně mě láká si to letos zopakovat. Samozřejmě s vítězným koncem pro moje mužstvo.

Stihl jste si v krátké pauze před startem zimní přípravy od fotbalu odpočnout?

Ano. Na dva týdny jsem úplně vypnul. Vánoce jsem si užil se svými nejbližšími doma v Opavě a s přítelkyní jsme poté strávili tři dny v Paříži prohlídkou tamních památek. Pak už jsem se ale těšil do kabiny na spoluhráče. Navzdory tomu, že nás v nejbližším období čeká pořádná dřina.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články