Hlavní obsah

Záložník Hála odchází z Olomouce už před koncem sezony

Ve fotbalové Sigmě Olomouc končí předčasně záložník Martin Hála. Třicetiletý odchovanec klubu se domluvil s vedením na rozvázání smlouvy, která mu měla vypršet na konci června a nechystal se ji prodloužit. Kvůli zranění achilovky Hála nastoupil za hanácký tým naposledy začátkem loňského listopadu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký Martin Hála (vlevo) na archivním snímku s Jhonem Mosquerou ještě v dresu Bohemians.

Článek

"Už delší dobu jsem přemýšlel o tom, že bych chtěl zkusit nějakou novou výzvu, změnu. Nějakou dobu jsem v Olomouci strávil a lákalo mě vyzkoušet si zase něco nového. Jsou tam i jiné věci mimo fotbal, rodinný život. Bylo toho víc, než jen zranění," uvedl Hála na klubovém webu. S fanoušky se vicemistr Evropy do 19 let z roku 2011 rozloučí před dnešním utkáním proti Spartě.

"S Martinem jsme se o prodloužení smlouvy v minulosti bavili několikrát. On sám avizoval, že by jej lákala změna prostředí a nová výzva. Nakonec to dopadlo tak, že by u nás měl odehrát alespoň jarní část soutěže, což mu ale znemožnilo zranění," řekl sportovní ředitel Ladislav Minář.

V lize Hála odehrál 140 zápasů a dal 14 gólů. Nejvíc se mu dařilo loni na podzim, kdy nastřílel šest branek a je spolu s Mojmírem Chytilem a Antonínem Růskem nejlepším střelcem týmu v tomto ročníku soutěže. V roce 2012 vyhrál se Sigmou domácí pohár. V minulosti také hostoval ve Slovácku a Českých Budějovicích.

Reklama