Hlavní obsah

Zápotočný promluvil o konci v Budějovicích: Jako kdyby to hráčům bylo jedno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Loňské Vánoce trávil jako trenér ligových Českých Budějovic. Letošní Vánoce prožije Tomáš Zápotočný coby nezaměstnaný, po sérii osmi porážek minulý týden rezignoval. „Momentálně nic nemám, počkám si po svátcích,“ prozradil v pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport. Zápotočný promluvil i o rozpadu netypického tandemu s Markem Niklem, jenž z Dynama odešel tři týdny před ním.

Trenér Tomáš Zápotočný promluvil v pořadu TIKI-TAKA o svém konci v Českých BudějovicíchVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Loni spolu dovedli Příbram k titulu podzimního lídra druhé ligy a pak odešli za lepším do Českých Budějovic. Znovu jako rovnocenná trenérská dvojice. „Tvoříme pozitivní klub, který chce něco dokázat,“ říkali Zápotočný s Niklem v březnovém podcastu Bodlo na Sport.cz.

Teď už v Dynamu není ani jeden z nich. Poslední tým ligy hledá nového trenéra a nejspíš i majitele. „Když je série porážek hodně dlouhá, kolikrát nevíte, co s tím dělat. To jsem zažil teď v Budějovicích. Ale moc jim děkuju za šanci vést jako trenér ligový tým,“ vzkázal Zápotočný.

Na jaře s Niklem dotáhli Budějovice k záchraně, ovšem podzim se vůbec nepovedl. Dynamo nasbíralo jen 11 ligových bodů, nejméně ze všech týmů. „Myslím, že první půlrok jsme měli s Márou dobrý, ale možná jsme se pak trochu uspokojili a dohnalo nás to,“ přemítal Zápotočný.

Co stálo za jejich profesním rozchodem? „Nerozhádali jsme se. Vůbec. Bylo to zčistajasna rozhodnutí majitele Koubka,“ popsal Zápotočný. „Byl to obrovský šok. Mára přišel dva dny před zápasem na Slavii do kanclu a řekl, že se dohodl na ukončení spolupráce. Všichni jsme koukali jako blázni, bylo to nepříjemné. Za pár dnů se s Márou v Praze sejdeme na pivu a všechno si zhodnotíme. Možná nám to pomohlo, každý si teď půjdeme svojí cestou.“

Svojí cestou si už jdou hráči Dynama, bez Zápotočného v sobotu uhráli bezgólovou remízu na Bohemians. „Jako hráč jsem prožíval každou porážku, vždycky jsem chtěl vyhrát. Ovšem teď mi v kabině přišlo, že hráči jsou pohodlní a je jim to jedno,“ rýpl si Zápotočný. „Máte tam nějaké prémie, které necháte soupeři… Hráči jsou hodně chránění a ve srovnání s ligovou top trojkou ostatním týmům chybí konkurence.“

Kromě Zápotočného v Budějovicích skončil i sportovní manažer Jan Podroužek, bývalý fotbalový novinář do klubu přišel teprve v létě. „Skočil do toho po hlavě, ale neměl moc času se do toho dostat. Potřebujete výsledky, které jsme neměli,“ vykládal Zápotočný. „Honza si tím musí projít a nabít si hubu. Jako já.“

Reklama