Hlavní obsah

Zase rasismus ve Slavii! O ligovém skandálu píší i ve Skotsku

Glasgow/Praha

Negativní dozvuky nedělního fotbalového šlágru mezi Slavií a Plzní nezůstaly jen v hranicích Česka. Obvinění pražského klubu z rasismu ze strany Viktorie si všimli také ve Skotsku, kde dali incident do souvislosti s kauzou Ondřeje Kúdely ze zápasu Evropské ligy proti Glasgow Rangers a pokřiků dětí na stadionu Sparty se stejným soupeřem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Slavie se spolu s fanoušky radují z druhého gólu proti Plzni. Negativní dozvuky šlágru rozebírají i v zahraničí.

Článek

„Slavia Praha čelí novým obviněním z rasismu poté, co asistent jejího trenéra byl nařčen, že hráče soupeře nazval opicí. A to jen pár měsíců poté, co její obránce Ondřej Kúdela vyfasoval distanc za naprosto stejný útok proti hráči Rangers Glenu Kamarovi," píše o kauze například skotský server Herald Scotland.

Plzeňský fotbalista Jhon Mosquera obvinil na svém Instagramu slávistického asistenta Pavla Řeháka, že ho nazval opicí. Za hráče se Viktoria postavila s tím, že jeho slovům věří a žádá Slavii o důsledné prošetření incidentu a potrestání viníka.

O den později vydal Řehák prohlášení, ve kterém jakýkoliv rasistický pokřik odmítl a kolumbijského fotbalistu obvinil ze lži. Navíc hrozil, že v případě opakování nařčení se bude bránit soudní cestou.

„Pavel Řehák se teď ocitl v centru obří bouře," píše dále Herald.

Skotský Daily Record v této souvislosti připomíná, že kvůli rasismu panuje mezi elitními pražskými týmy a Glasgow Rangers i nadále hodně napjatá atmosféra.

Pochopitelně také upozorňuje, že Spartu ještě v říjnu čeká v rámci Evropské ligy zápas na stadionu Ibrox v Glasgow. „Bude to určitě hodně vyhrocený zápas," píše Daily Record.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články