Hlavní obsah

Zasloužili jsme si vyhrát, tvrdil po zápase v Jihlavě Hušbauer

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy i Slavie stále čekají na premiérový triumf v novém ročníku první ligy. Tým z Edenu po domácí remíze se Zlínem nenaplnil ani na Vysočině roli favorita, po prohrané první půli dokázal jen srovnat na 1:1. A gól navíc silně zaváněl ofsajdem. Slávistům tak generálka na úvodní střetnutí závěrečného předkola Evropské ligy s Anderlechtem příliš nevyšla.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Davis Ikaunieks z Jihlavy a Josef Hušbauer ze Slavie.

Článek

„V Jihlavě jsme ale podali mnohem lepší výkon než proti Zlínu. Po pauze jsme notně zvýšili aktivitu a měli jsme hru pod kontrolou. Vypracovali jsme si značné množství šancí, ale až na jednu jsme je bohužel neproměnili. Velká škoda zejména zahozené penalty," litoval slávistický kouč Dušan Uhrin ml. „Bílek byl mezi třemi, kteří na ni byli určeni. Vzal zodpovědnost na sebe, s tím, že neproměnil, už nic nenaděláme," říkal smířlivě.

Kapitán Pražanů Jiří Bílek se po zápase odmítl k zahozené desítce odpískané po sporném zákroku Rosy na Škodu vyjádřit. „Hned na hřišti se nám Jirka omluvil, dobře vím, jak mu je. Pokutový kop nedala i spousta lepších hráčů, ale my jsme měli proměnit jinou šanci. Vždyť v závěru trefil Van Kessel tyčku. Za výkon ve druhé půli jsme si zasloužili zvítězit," tvrdil záložník Slavie Josef Hušbauer.

Hanuš byl s bodem spkojený

Jihlavským hrdinou se stal brankář Jan Hanuš, který kromě chycené penalty zlikvidoval i několik dalších soupeřových tutovek. „Trochu mě překvapilo, že se k pokutovému kopu postavil Bílek. Příliš jsem nevěděl, jak je zahrává, ale intuitivně se mi podařilo jeho ránu vyrazit. A v poslední minutě jsem měl navíc dobře postavenou tyč, byla by škoda o remízu přijít. Bodík bereme," prozradil Hanuš.

S nerozhodným výsledkem byl spokojený i útočník Michael Rabušic, který poprvé po návratu do Jihlavy nastoupil v základní sestavě a dokud mu síly stačily, nadělal soupeřově obraně hodně problémů. „Máme za sebou tři utkání s pohárovými zástupci a Plzni, Liberci i Slavii jsme byli vyrovnaným soupeřem. Jen jsem měl pocit, že jsme si v klíčových momentech občas počínali trochu nezkušeně. To ale určitě vylepšíme. V Jihlavě jsem zatím maximálně spokojený. Těším se, až v reprezentační přestávce pořádně potrénuju a doženu fyzičku, abych vydržel na hřišti celých devadesát minut," plánoval Rabušic.

Reklama