Hlavní obsah

Zastavila nás zlá minuta, lituje Horváth

Příbram

Jediná minuta stačila a příbramský sen o bodech s Libercem se rozplynul. Trefili se totiž Jakub Pešek a vzápětí Michal Sadílek. „Úplně jsme se zastavili. Oba góly byly krásné, ale ten první se dal určitě ubránit. Nemáme na to, abychom obraceli zápasy z 0:2,“ přiznal po desátém utkání v řadě, v němž fotbalisté Příbrami v lize nevyhráli, jejich kouč Pavel Horváth.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Příbrami Pavel Horváth.

Článek

Při prvním gólu byli u Peška dva hráči, přesto měl čas míč zpracovat a poslat ho pod břevno. Sadílek byl v šestnáctce úplně sám a gólmana přeloboval.

„Měli jsme vzhledem k odloženému duelu se Spartou deset dní na přípravu. Děláme pořád to samé, snažíme se být blízko u sebe a mít lepší postavení než soupeř, bohužel zase jsme měli horší, což rozhodlo. Přitom se o chybách, které nás srážejí a kvůli nimž prohráváme, bavíme pořád dokola," poukazuje Pavel Horváth.

Až na první čtvrthodinu hrála Příbram s Libercem vyrovnanou partii. „My jsme se na ně připravili, na jejich rychlé kraje Mosqueru s Peškem, důrazného Rabušice na hrotu i na Sadílka, který ofenzívu hodně podporuje. Vcelku se nám dařilo, až na pár okamžiků, kdy jsme koukali, kde, co lítá. Vyrovnaný byl až do osudné minuty i druhý poločas. Pak už jsme neměli šanci," dodává Horváth.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Michael Rabušic z Liberce a Filip Zorvan z Příbrami.

Znovu zahýbal obranou. „Dostáváme hodně gólů, proto tolik změn. Ale Jirka Mezera na pravém kraji odvedl v premiéře dobrý výkon, a Jakub Šiman v brance s výjimkou jednoho momentu také. Pár věcí ještě chytil," hledá pozitiva kouč.

Nasazení gólmana Jakuba Šimana bylo největším překvapením. „Čekal jsem na prvoligovou šanci hodně dlouho. Po utkání se Slováckem jsem měl nějaké náznaky, že bych mohl dostat příležitost. Škoda, že výsledek je pro nás negativní. První půli jsem neměl tolik práce. Můj výlet k rohovému praporku byl špatný odhad míče. Myslel jsem, že ho budu mít, ale byl tam Rabušic, který je hodně silný. Naštěstí balon Jarda Tregler uklidil na roh. Dva rychlé góly nás ale položily. První byl spíš náhodný, druhý krásný. Vždycky se s tím dá něco dělat, ale s druhým těžko... Alespoň, že se mi povedly dva zákroky, takže porážka nebyla vyšší. Bohužel prohra moc mrzí," lituje po premiéře Šiman.

Reklama

Související témata: