Hlavní obsah

Zástup zájemců o Juráska se rozrůstá. Slavia odmítla čtvrt miliardy od Nice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, na co se v Edenu čekalo, se pomalu roztáčí. Kolotoč kolem fotbalisty Davida Juráska. Na dvaadvacetiletého levého obránce Slavie se slétají zájemci z nejlepších lig Evropy, do kanceláří Fortuna Areny dorazily podle informací Sport.cz první dvě nabídky z Wolfsburgu a Nice, český vicemistr obě s díky odmítl. Nedosahovaly představ klubového vedení, houf potenciálních uchazečů o Juráska se rozrůstá.

Během dvou let z druhé ligy až do reprezentace. Manažer to předpověděl, David Jurásek tomu nevěřilVideo: Sport.cz

 
Článek

Wolfsburg, o jehož interesu informovala minulý týden německá média, měl nabízet osm milionů eur (190 milionů korun). Slyšel „ne" stejně jako francouzské Nice, které se vytasilo se štědřejší nabídkou: 11 milionů eur plus bonusy, což je v přepočtu 260 milionů korun.

Slavia si cení Juráska na víc, předseda představenstva červenobílých Jaroslav Tvrdík prohlásil v dubnovém rozhovoru pro Sport.cz, že věří, že Juráska se podaří prodat minimálně za 15 milionů eur (355 milionů korun). Tahle představa ve Vršovicích trvá. Podporovat to mají data, Jurásek patří k nejperspektivnějším a nejútočnějším hráčům na své pozici v Evropě.

Podle toho vypadá i struktura klubů, které se na něj intenzivně vyptávají a přemýšlejí o konkrétní nabídce. Kromě Wolfsburgu a Nice mají být podle informací Sport.cz ve hře dva kluby z Premier League, po jednom ještě z Německa a Francie a mistr Portugalska Benfica Lisabon.

David Jurásek je hrozbou pro soupeře. Diskuze v pořadu Přímák na webu Sport.cz.Video: Sport.cz

Jurásek je po reprezentačním srazu na dovolené, zatím platí, že by se měl v průběhu příštího týdne zapojit do přípravy ve Slavii. V uplynulé sezoně zasáhl za sešívané do čtyřiačtyřiceti soutěžních utkání, připsal si dvě branky a třináct asistencí. Zazářil v březnovém kvalifikačním utkání za národní tým proti Polsku (3:1), kdy nahrál na gól Tomáši Čvančarovi.

Sešívaní mohou při úvahách o ceně vycházet (a pravděpodobně i vycházejí) z toho, za kolik se v nedávné době prodávali leví beci z menších lig do nejprestižnějších soutěží, s nimiž je Jurásek v různých statistikách porovnáván. Například Dán Victor Kristiansen přestoupil z FC Kodaň do Leicesteru za 14 milionů eur, Ukrajinec Vitalij Mykolenko šel z Dynama Kyjev do Evertonu za 23,5 milionu eur.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.