Hlavní obsah

Blikanec plzeňské posily. Po červené napadla rozhodčího a poslala ho k zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad novou posilou Plzně Kristim Qosem, který v neděli nastoupil za plzeňské béčko, se vznáší hrozba velmi dlouhého trestu. V duelu ČFL na hřišti Admiry Praha Qose nejprve fyzicky napadl protihráče, za což si od sudího zápasu vysloužil červenou kartu a předčasný odchod do sprch. Jenže tím to pro sedmadvacetiletého Albánce neskončilo. Qose s výrokem rozhodčího Marka Pilného natolik nesouhlasil, že ho zezadu fyzicky napadl a poslal ho k zemi. Jeho počínáním se bude zabývat disciplinární komise a dá se očekávat přísný verdikt. Domácí Admira utkání proti oslabenému béčku Plzně ovládla 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristi Qose ještě v dresu Karviné (vlevo). Archivní foto

Článek

Sedmadvacetiletý záložník Qose, který do Plzně zamířil v létě z Karviné jako volný hráč, se v nedělním utkání za viktoriánské béčko předvedl v hodně temném světle.

Albánský fotbalista se nejprve pustil do konfliktu s Janem Martinicem. Qose dle zápisu rozhodčího nejprve do kapitána Admiry vrazil čelem, za což mu arbitr udělil žlutou kartu. Ještě předtím, než jí ale sudí Pilný vytasil, plzeňský záložník do soupeře strčil a poslal Martinice na hrací plochu za červenou.

Rozhodčí Pilný, který se mimochodem v roce 2016 „proslavil" alkoholovým excesem v ligovém utkání Příbram - Slavia, po udělení karet odcházel z místa přestupku. Jenže v tom ho Qose v záchvatu zuřivosti strčil do zad.

„Po udělení červené karty hráč hostů číslo 5 prudce úmyslně strčil oběma rukama do oblasti zad rozhodčího, přičemž došlo k pádu rozhodčího na hrací plochu. Po tomto incidentu jsem byl fyzicky i psychicky schopen nadále pokračovat ve hře, proto po odchodu vyloučeného hráče z hrací plochy byla hra navázána dle původního přestupku," napsal do zápisu Pilný.

Ačkoliv rozhodčí po incidentu a uklidnění vášní dal hráčům pokyn k pokračování hry, z videa i zápisu je patrné, že ze strany Qoseho došlo ke zjevné inzultaci sudího. Utkání mohlo být v tu chvíli klidně ukončeno a dala by se očekávat kontumace.

Plzeňská posila si s největší pravděpodobností za svůj exces vyslouží od disciplinární komise pořádný flastr. Fyzické napadení arbitra je jeden z nejvážnějších fotbalových přečinů a v nejzazších případech může být hráči udělen až doživotní zákaz činnosti.

Bývalý reprezentační obránce Radek Šírl si například v roce 2017 za napadení sudího v divizním utkání vysloužil dvouletý trest.

Qoseho příchod se pro Plzeň jeví jako značně nepovedený. Urostlý Albánec si za dva a půl sezony v Karviné udělal v české lize dobré jméno. Za slezský klub odehrál 74 utkání, v nichž vsítil devět branek.

V dresu Viktorie ale nastoupil pouze k ligovému utkání proti Pardubicím, na pár minut se pak představil v předkolech Ligy mistrů. Po nedělním incidentu se ale na hřiště k zápasu zřejmě na delší čas nepodívá vůbec.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.