Hlavní obsah

Závěr? Totální kolaps. Ostuda, říká Svědík. Favorit dostal v přesilovce za uši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydýchával veliké zklamání. Fotbalisté Slovácka na hřišti Českých Budějovic sedmdesát minut vládli, jenže závěr skvěle rozehrané ligové bitvy nezvládli ani trochu a jejich trenér Martin Svědík nešetřil po porážce 2:3 ostrou kritikou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Vojtěch Vorel z Českých Budějovic vyráží penaltu Slovácka.

Článek

Čím si vysvětlujete zkrat týmu, který za stavu 2:0 a po vyloučení Hory jasně kráčel za tříbodovým ziskem?

Podcenění situace celým mužstvem. Místo toho, abychom drželi balon, tlačili se dopředu, hráli přes křídelní prostory, centrovali před bránu a dostali soupeře pod tlak, začali jsme míče nakopávat, přestali běhat, nabízet se a nebyli jsme důslední. Z nákopů jsme neměli odražené balony. Paradoxně když jsme měli na trávníku o jednoho hráče víc, nikde jsme najednou nebyli, v žádných prostorech, z čehož pramenily dvě úplně stejné branky, kdy prohrajeme souboje na středu hřiště a přijde průniková přihrávka. Nejsme ani schopní, aby se stopeři o hráče podělili.

Dynamo nastartovalo k obratu hlavička Valenty po rohovém kopu. Jak jste viděl celý moment?

Ono došlo k podcenění už před standardní situací, úplně zbytečný roh...Za sedmdesát minut nedovolíme soupeři pomalu nic a pak, když hrajeme proti deseti, nám dají Budějovice tři góly a mají ještě další dvě šance. Za mě je to trestuhodný. Ostuda, co jsme předvedli posledních dvacet minut. Nepovedlo se ani střídání.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fortune Bassey z Českých Budějovic oslavuje gól proti Slovácku.

Nastalo uspokojení hráčů?

Uspokojení v danou chvíli. Tím, že je vyloučenej hráč a nemůže se nic stát. Ukázalo nám to, že slevit z našeho stylu a způsobu hry nemůžeme ani v momentě, kdy máme o jednoho hráče na hřišti víc. Naopak jsme soupeře měli dotlačit k tomu, abychom vstřelili třetí gól. Po zásluze jsme za to byli potrestáni.

Před týdnem mužstvo doma deklasovalo Spartu. Nebyli někteří hráči trochu hlavami nahoře?

Neřekl bych, že to bylo Spartou. První gól Kalabišky nás tady nastartoval. Dobře jsme zakládali akce, akorát jsme měli v první půli skóre navýšit. Nedotáhli jsme některé věci, málo jsme stříleli, nedali jsme navíc penaltu. Hra byla ale velmi dobrá, do sedmdesáté minuty bylo všechno v pořádku. Pak přišel totální kolaps! Když jsme dostali takhle za uši, hráči si to budou pamatovat hodně dlouho. Takhle otočit zápas v deseti se jen tak nevidí, bohužel jsme u toho byli my. Vypadá to hrozně.

Proběhlo už nějaké hodnocení v kabině?

Ne, neděláme to, že bych přišel hned po zápase a něco hodnotil. To si rozebereme potom.

Už jste podobný zkrat někdy zažil?

Ne a doufám, že už ani nikdy nezažiju.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články