Hlavní obsah

Zázrak z Letné? Plzeňský gólman se vysmál sparťanskému přemožiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boj s velmi dramatickou zápletkou, která se jako ve správné detektivce dočkala vyústění až v samotném závěru. To vše nabídl duel 29. kola fotbalové Fortuna ligy mezi Spartou a Plzní, kterou ovládli Pražané 2:1 a dotáhli se tak na svého rivala z Edenu. Vzájemná rivalita však nabídla víc, než jen souboj na trávníku. Na Twitteru Letenských se po utkání objevila upoutávka na další díl dokumentární série ze sparťanského zákulisí "Zázrak z Letné." Tu po svém okomentoval plzeňský gólman Jindřich Staněk.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jindřich Staněk porážce Plzně nezabránil

Článek

V pondělí si především plzeňští fanoušci mohli vychutnat premiéru prvního dílu dokumentární série "Zázrak ze západu," která vypráví o sezoně snů západočeského klubu, jenž v roce 2022 dokráčel nejen k titulu v české lize, ale především k senzační účasti v Lize mistrů. To vše v situaci, kdy majitel Adolf Šádek zoufale bojoval s finančními těžkostmi.

„Je příjemné, že máme tu jízdu zdokumentovanou. Za dvacet let na to můžeme vzpomínat třeba tady u piva," říkala opora Západočechů a jeden ze stěžejních mužů senzační plzeňské jízdy Jindřich Staněk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha oslavuje vítězný gól na 2:1 proti Plzni.

Jarní část ligy však sedmadvacetiletému gólmanovi a především celému týmu vůbec nevychází. Po středeční prohře na Letné Plzeň prakticky přišla o reálnou šanci na obhajobu titulu - na pražská "S" ztrácí šest kol před koncem už devět bodů.

A tak si gólman, který právě dnes slaví narozeniny, neodpustil do letenského soka lehký rýpanec. Na svém twitterovém účtu sdílel příspěvek Sparty, který propaguje právě další díl dokumentu "Zázrak z Letné", ke kterému přidal následující komentář: "0 titulů za 10 let zázrak".

Sparta se naposledy radovala z titulu v sezoně 2013-2014, kdy letenský soubor vedl Vítězslav Lavička, Plzeň od té doby kralovala českému fotbalu čtyřikrát.

Reklama

Související témata: