Hlavní obsah

Zbrojovácké srdce dostalo pokutu 20 tisíc. Švancara se neudržel a nadával rozhodčím

Praha
Aktualizováno

Dlouholetý ligový hráč se postupně přeškolil do role vtipného spolukomentátora a glosátora fotbalového dění. Tentokrát v něm ovšem bouchly saze. Petr Švancara z vedení Zbrojovky Brno dostal od disciplinární komise pokutu 20 tisíc korun za nadávky rozhodčím v utkání proti Zlínu. Utkání 19. ligového kola skončilo bez branek. Nováčkovi patří v tabulce 15. příčka těsně nad hranicí sestupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Švancara ještě v dobách, kdy přicházel do Příbrami.

Článek

Cítili se poškozeni. Dvě minuty před koncem dostali balon do sítě, už už chtěli slavit cennou výhru.

Petr Švancara figuruje ve vedení Zbrojovky jako člen za projekt Zbrojovácké srdce. A neudržel se. Do sudích se pěkně obul. Disciplinárka ho teď potrestala za nesportovní chování (pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu rozhodčích).

Podle hodnocení komise rozhodčích sudí Zbrojovku nepoškodili. Rozhodčí Petr Hocek správně neuznal branku Damiána Bariše, neboť jí předcházel útočný faul.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Rozhodčí Petr Hocek sleduje na videu spornou situaci. Gól Brna neuznal.

Bariš v 88. minutě po závaru dotlačil míč do sítě. Hocek po zásahu videorozhodčího Jana Petříka celou situaci přezkoumal ze záznamu u monitoru a branku odvolal z důvodu, že střídající Daniel Fila kopl do nohy zlínského Marka Hlinky. Podle komise se o faul opravdu jednalo a sudí rozhodl správně.

Brněnští tvrdili, že pokud se Fila dopustil nedovoleného zákroku, měla být odpískána penalta za strčení do přihrávajícího Ondřeje Pachlopníka. To však komise rozhodčích v komuniké sudímu nevytkla.

Jinak disciplinárka uděllila stop na dva zápasy Janu Navrátilovi ze Slovácka za vyloučení v Příbrami. Jedno utkání si již odpykal v dohrávce proti Jablonci. Tam byl pro změnu vyloučen domácí Vladimir Jovovič. Má předběžně zastavenou závodní činnost. Jeho případem se bude komise zabývat příští čtvrtek.

Reklama