Hlavní obsah

Žitný dal gól z dálky do prázdné brány, podobné střely trénuje

Teplice

Teplický fotbalista Patrik Žitný pohotovou a chytrou trefou přispěl k výhře 4:1 nad Karvinou v úvodním kole prvoligové nadstavby. Ve 42. minutě využil chyby hostujícího gólmana Petra Bolka při vyběhnutí a po jeho nedůrazné hlavičce střelou z dálky do opuštěné branky zvýšil na 2:0. Jednadvacetiletý záložník podobné pokusy trénuje.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Patrik Žitný z Teplic se raduje z druhého gólu proti Karviné.

Článek

"Trochu to bylo o tom odhadnout, kam brankář ten míč vůbec vyhlavičkuje. Když dolétl ke mně, tak jsem to zkusil a míč se mi podařilo naštěstí dobře trefit. Někdy to tak zkouším v tréninku, i když tak pěkně se mi to asi jen tak nepodaří," řekl v nahrávce pro média Žitný.

V úvodu jara rozhodně nepatřil k oporám Severočechů a musel dokonce absolvovat individuální pohovor s trenérem Stanislavem Hejkalem. V posledních dvou zápasech ale skóroval a dnes si zapsal jubilejní desátou branku v první lize.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jean Mangabeira z Karviné a Patrik Žitný z Teplic v 1. kole nadstavby.

"Je pravda, že jsme spolu měli sezení. Nelíbily se mi jeho výkony, ale vzal si to k srdci a teď odehrál tři velmi dobré zápasy. Za dnešní trefu ho pochválím, prokázal skutečně velký přehled a technicky byla střela dokonalá," uvedl Hejkal.

Tepličtí se snažili Karvinou napadat. "Soustředili jsme na jejich rozehrávku, mívají s ní potíže. Dnes jsme se tak prosadili dvakrát nebo třikrát. Začíná si to všechno sedat, hrajeme fotbal s dobrou rozehrávkou zezadu. To nám vyhovuje a dáváme i branky," řekl Žitný.

Severočeši se přiblížili k záchraně, na první barážovou příčku už mají k dobru osm bodů. "Když takhle budeme pokračovat, můžeme mít záchranu brzy zajištěnu, ale teď není čas o tom uvažovat. Už myslíme na další zápas, důležité v tom nahuštěném programu bude dobře regenerovat, už v pondělí jedeme k dalšímu zápasu do Olomouce," dodal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články